Παρουσιάστηκαν σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι υποψήφιοι που θα στηρίξει η Λαϊκή Συσπείρωση -ΚΚΕ για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου δηλαδή ο κ. Γιάννης Ντουνιαδάκης και ο κ. Τάκης Πότσος αντίστοιχα.
Την παρουσίαση άνοιξε το στέλεχος του ΚΚΕ κ. Κώστας Γιαννόπουλος που αναφέρθηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή όπου κυριαρχεί το ζήτημα που αφορά το επικείμενο διαζύγιο της κυβερνητικής σύμπραξης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
«Μπορεί να μην είναι βέβαιο αν θα η κυβέρνηση θα πάρει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης σε περίπτωση που τη ζητήσει .Όμως την έχει λάβει από την ΕΕ και τη Μέρκελ που ήρθε χθες να στηρίξει ακριβώς την εφαρμογή των μέτρων και της συμφωνίας των Πρεσπών . Αντίστοιχη ψήφο έχει πάρει από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως ο σημαιοφόρος των συμφερόντων τους στην περιοχή», είπε ο κ. Γιαννόπουλος που μίλησε για τα προβλήματα των εργαζομένων και των ανέργων.
«Το κριτήριο ψήφου σε όλες τις κάλπες είναι ενιαίο, αφού από τη μια μεριά όσοι κλίνουν την λέξη «ανάπτυξη» σε όλες τις πτώσεις να ξεκαθαρίζουν στο λαό ότι τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν, ότι δεν υπάρχει «δημοσιονομικός χώρος» για να εξυπηρετηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του. Από την άλλη υπάρχει μια μόνο δύναμη που αμφισβητεί αυτό το δρόμο ανάπτυξης και καλεί σε συμπόρευση σε κοινωνική συμμαχία τα λαϊκά στρώματα», επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος.
«Αισθάνομαι τιμή και ευθύνη που τάχθηκα σε αυτό την ευαίσθητη περιοχή δηλαδή στο Νότιο Αιγαίο. Δεν θα κάνουμε κάτι καινούργιο. Θα συνεχίσουμε στη ρότα των προηγούμενων συναγωνιστών με στόχο τα λαϊκά συμφέροντα. Αυτό υποστηρίζουν και τα άλλα κόμματα αλλά δεν τα προάγουν στην πράξη όμως. Ξεκίνησα άσχημα εκτιμώ τη προεκλογική πορεία, γιατί η πρώτη μου δήλωση αφορούσε το χαμό ενός ανθρώπου από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού, ελλείψει ρεύματος.Η γενικότερη πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις και κόμματα δεν απαντά στις ανάγκες των πολιτών. Μιλάμε για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο αιγαίο αλλά δεν εξασφαλίζουμε συγκοινωνίες, ακτοπλοϊκές και αεροπορικές για τους πολίτες», είπε ο κ. Ντουνιαδάκης.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας που γίνεται η αιτία να εγκλωβίζονται πρόσφυγες στα νησιά.
«Παρά τα προβλήματα που συναντούν και σχολιάζουν όλοι η συμφωνία για το προσφυγικό είναι σε ισχύ. Κανείς δεν έχει πει ποιος προκαλεί τις προσφυγικές ροές», είπε ο κ.Ντουνιαδάκης που σχολίασε και τις δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
« Είμαστε και τώρα μόνοι γιατί οι μεγάλες δυνάμεις στη πραγματικότητα δεν παίρνουν θέση και σφυρίζουν αδιάφορα για τα κυριαρχικά δικαιώματα», είπε.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κάλεσε τους νησιώτες του Νοτίου Αιγαίου να ρίξουν στην κάλπη ψήφο καταδίκης της πολιτικής που κυριαρχεί.
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι παρά το success story της ανάπτυξης που προώθησε η κυβέρνηση και μετά την έξοδο από τα μνημόνια αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Τάκης Πότσος.
« Είναι εκατοντάδες οι εργαζόμενοι στην περιοχή μας που ζουν με το επίδομα του ΟΑΕΔ. Είναι πολλοί εκείνοι που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος, δεν έχουν θέρμανση είναι αντιμέτωποι με τους πλειστηριασμούς . Έχουμε και υποψηφίους που προπαγανδίζουν το ενδιαφέρον για τους πολίτες. Είναι όμως όλα αυτά που τα κόμματα που τους στηρίζουν έχουν δημιουργήσει», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Τάκης Πότσος ο οποίος μίλησε για « μεταγραφές» στελεχών στις παρατάξεις σε Δήμο και Περιφέρεια αλλά και τις αψιμαχίες.
«Στο δήμο έχουμε προβλήματα που δεν έχουν λυθεί. Κανείς δεν ήρθε σε ρήξη με την πολιτική των κυβερνήσεων όλων αυτά τα χρόνια. Μιλούσαν μόνο στο όνομα της ΤΑ.Όμως ο κόσμος θα πρέπει να επιλέξει ποιους θα στηρίξει τελικά», είπε ο κ. Πότσος
Η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο κα. Μαρία Χατζηγιάννη δήλωσε:
«Η «Λαϊκή Συσπείρωση», παρά την αποχώρηση της κας. Λίλας Καφαντάρη και την απώλεια του Λουκά Κωτσαδάμ συνέχισε δυναμικά να αναδεικνύει να αποκαλύπτει και να προσπαθεί να οργανώσει την αντίδραση του κόσμου στις πολιτικές που ήταν ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα Οι μετέχοντες στις θέσεις του Δήμου και της Περιφέρειας δεν έδειξαν ενδιαφέρον για τις λαϊκές ανάγκες. Αυτό τους έχει καταστήσει τοπική διοίκηση και όχι ΤΑ. Αυτό όμως δεν είναι όφελος των πολιτών» , είπε η κ. Μαρία Χατζηγιάννη.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Γιάννης Ντουνιαδάκης επρόκειτο να έχει συνάντηση για τους δασικούς χάρτες και αύριο θα ασχοληθεί με θέματα που έχουν να κάνουν μ ε την ενέργεια και τη ΔΕΗ.
Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων, που στηρίζει το ΚΚΕ στην Κω για το δήμο και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 336 total views,  4 views today