Να ανοίξουν στόματα στη Ρόδο και να καταγγελθούν τυχον περιστατικά βιασμών και εκβιασμών για να ερευνηθούν από την ΕΛΑΣ ζητά ο πατέρας της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη από το Διδυμότειχο που δολοφονήθηκε στις 27 Νοεμβρίου στους Πεύκους.Με αφορμή τον νέο θόρυβο με τις φήμες που κυκλοφόρησαν πως στην άγρια δολοφονία της Ελένης, υπάρχει ενδεχόμενο να είχε συμμετοχή άλλο ένα πρόσωπο  ο κ. Τοπαλούδης θεωρεί πως η υπόθεση θα πρέπει να διαλευκανθεί αν υπάρχει συμμετοχή και άλλων!

Από την αρχή της συνομιλίας με το skyrodos.gr ο κ. Τοπαλούδης ξεκαθάρισε ότι δεν κατήγγειλε αλλά ζήτησε να ανοίξουν τα στόματα στη Ρόδο.

Όσο για την αφορμή που τον ώθησε να μιλήσει έτσι, είπε, ότι ήταν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες στον ηλεκτρονικό τύπο και όσα φέρονται να δήλωσαν νεαρές κοπέλες σπουδάστριες για τις πιέσεις που δέχθηκαν από κάποιους νεαρούς.

“Δεν έχω προβεί σε καταγγελία. Δήλωσα ότι ενδεχομένως υπάρχει κύκλωμα βιαστών και εκβιαστών. Και αν υπάρχει να εξαρθρωθεί για το καλό και τη δικαίωση όχι μόνο της ψυχής της κόρης μου αλλά και όλων των κατοίκων της Ρόδου. Να μπορεί να στείλει τα παιδιά του άφοβα όχι μόνο στη Ρόδο αλλά σε όποιο άλλο μέρος της Ελλάδας για σπουδές. Δεν θα ήθελα να παρεξηγηθούν τα λεγόμενα μου”, ξεκαθάρισε ο κ. Τοπαλούδης.

Σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους που τον ώθησαν να αναφέρει κάτι τέτοιο ο κ. Τοπαλούδης δήλωσε:

“Πριν φύγουμε από τη Ρόδο ακούσαμε με τον αδελφό μου ότι υπήρχαν και άλλα κοριτσάκια που κινδύνεψαν να πέσουν στα χέρια των δύο δραστών ή κάποιων άλλων. Τα κοριτσάκια αυτά ίσως και μικρότερης ηλικίας μπορεί να φοβήθηκαν να καταγγείλουν αυτά τα συμβάντα. Για το λόγο αυτό είπα να ανοίξουν τα στόματα κάποιων ανθρώπων για να μπορέσουν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους οι αρχές και να διελευκανθούν ότι είναι να διελευκανθει. Καταγγελία δεν έχω κάνει. Μίλησα από φήμες που ακούστηκαν από διάφορα ΜΜΕ και site. Αν υπάρχει όμως υπάρχει κάτι να διελευκανθει”.

Όσο για το αν αποτελεί δικαίωση η προφυλάκιση των δύο νεαρών δραστών ο κ. Τοπαλούδης τόνισε πως στη δίκη θα φανούν όλα ακόμη και αν σε αυτή την υπόθεση εμπλέκονται και άλλα άτομα.

“Στην τελική δίκη θα είναι η δικαίωση μας. Να φανεί στην πορεία αν εμπλέκονται και άλλοι. Θα είναι δικαίωση και για τους κατοίκους της Ρόδου. Για το λόγο αυτό ζήτησα διελευκανση και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και άλλοι που μπορεί να μπλέκονται σε βιασμούς και εκβιασμούς”, είπε ο κ. Τοπαλούδης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ

Ο πατέρας της άτυχης Ελένης ζήτησε να προχωρήσουν σε καταγγελίες οι κοπέλες που είπαν ότι κάποιοι τις ενόχλησαν.

” Εγώ δεν έχω κάνει καταγγελία. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις κάποια δεδομένα. Καταγγελία πρέπει να κάνουν αυτοί που έχουν δεχθεί αυτές τις επιθέσεις. Αυτούς παρακαλώ. Να ανοίξουν τα στόματα και να έρθει η κάθαρση για αυτά τα κυκλώματα που ενδεχομένως υπάρχουν”, είπε ο κ. Τοπαλούδης.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Τοπαλούδης θέλησε να ευχαριστήσει τα ΜΜΕ σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο για το ενδιαφέρον.

” Θέλουμε όλοι οι υπαίτιοι να πάνε εκεί που πρέπει. Να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου . Και να πράξει τα δέοντα η δικαιοσύνη. Εμείς έχουμε αγκαλιαστεί από το σύνολο των κατοίκων της Ρόδου. Εντυπωσιαστήκαμε και εγώ και ο αδελφός μου, από τη συμπαράσταση των κατοίκων του νησιού. Στο στεφάνι που μας έστειλε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος έγραφε ως πατέρα  να με συγχωρέσεις γιατί δεν σε πρόσεξα. Με όλους τους ανθρώπους της Ρόδου είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ σε αυτή τη φάση της ζωής μου”, τόνισε.

Η ΕΛΑΣ

Σε ερώτηση του skyrodos.gr σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ για την ύπαρξη κυκλώματος βιαστών και εκβιαστών για το οποίο έγινε λόγος δόθηκε η ακόλουθη απάντηση:

“Εμείς ερευνούμε όταν έχουν γίνει καταγγελίες. Στην παρούσα φάση αξιολογούμε και ελέγχουμε τα στοιχεία που έχουμε”.

Η οικογένεια του 19χρονου

Οδύνη και θλίψη επικρατεί στην οικογένεια του 19χρονου Αλέξανδρου Λουτσάι.

Ο πατέρας του εργαζόμενος στο χώρο της οικοδομής έχει καταβληθεί ψυχολογικά. Όπως λένε στο εργασιακό του περιβάλλον δεν είχε δώσει ποτέ το δικαίωμα στον οποιοδήποτε για το παραμικρό. Χρόνια μέσα σε εργοτάξια δούλεψε σκληρά.

“Είναι νοικοκύρης δεν είχε δώσει δικαιώματα. Τακτοποιούσε τις υποχρεώσεις του. Ήσυχος” , είπαν στο skyrodos.gr όσοι τον γνωρίζουν καλά.

Το skyrodos.gr τον συνάντησε μαζί με τη σύζυγό του έξω από το Λιμεναρχείο την ημέρα που συνέλαβαν το γιό του. Θέλησε να μιλήσει στο παιδί του. Εκ της διαδικασίας αδύνατο. Η μάνα θέλησε να δώσει στο παιδί τα χάπια του.

“Τι συνέβη;” τον ρωτήσαμε.” Δεν ξέρω. Είδε την κοπέλα για μια φορά και έμπλεξε”, μας είπε.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Και σήμερα θελήσαμε να του μιλήσουμε να ακούσουμε τι έχει να πει.” Δεν είμαι σε θέση να μιλήσω. Δεν μπορώ”, μας απάντησε.

Και πως να απαντήσει ένας άνθρωπος που από το πρωί μέχρι το βράδυ δουλεύει μεροκάματο για να έχει μια καλή ζωή η οικογένεια του και καταλήγει να βλέπει το παιδί του στη φυλακή.

 272 total views,  2 views today