Επιστροφή στα σχολεία σήμερα για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αυστηρά μέτρα και τεστ για τους εκπαιδευτικούς.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά τη διδασκαλία με τηλεκπαίδευση, οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων επανέρχονται από σήμερα στην κανονικότητα τους με την διά ζώσης διδασκαλία. Εξαίρεση αποτελούν τα λύκεια στις αποκαλούμενες «κόκκινες» περιοχές, όπου τα μαθήματα θα συνεχιστούν με τηλε-εκπαίδευση.

Έκκληση προς τους μαθητές και τους γονείς να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, απηύθυνε μέσω του σταθμού μας ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης, με αφορμή και τις εικόνες συνωστισμού των μαθητών που παρατηρήθηκαν σε σχολικές μονάδες της Ρόδου, όπως αυτές που αποτυπώνονται σήμερα το πρωί στο Καζούλλειο, οι οποίες ήταν εις γνώση του.

Ανάμεσα στις προϋποθέσεις για το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους των σχολείων, διαλείμματα ανά ομάδες μαθητών, ενώ σταθερές πρέπει να είναι οι ομάδες σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες. Στα σχολεία θα συνεχιστούν και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ. Ανοικτή εξακολουθεί να είναι και η ειδική πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού για τεστ από εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες άνω των 16 ετών.

Ειδικά μέτρα θα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση.

Τις επιφυλάξεις της για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων έχει εκφράσει η ΟΛΜΕ η οποία ζητά να γίνονται άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ Covid στα σχολεία «για ουσιαστική ιχνηλάτηση».

 846 total views,  2 views today