Πειθαρχική δίωξη σε συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ στη Ρόδο

1953

Αντιμέτωπος με νέα πειθαρχική δίωξη βρίσκεται συνδικαλιστής αξιωματικός της ΕΛΑΣ στη Ρόδο.
Η εξέλιξη δημιουργεί προβληματισμό στις τάξεις των τοπικών αστυνομικών συνδικαλιστικών οργάνων, καθώς ο νέος πειθαρχικός έλεγχος αφορά πρόσφατη ανάρτηση του στο προσωπικού του λογαριασμό στο facebook.
Για τον εν λόγω αξιωματικό άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που κινείται σε βάρος του πειθαρχική δίωξη, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για στοχοποίηση του.
Επισημαίνεται ότι ο πρώτος έλεγχος έγινε για το σχόλιο του ότι : «Αν τα καλά λόγια που λένε όλοι τώρα για τον κ. Μητσοτάκη τα πίστευαν για τον Πρωθυπουργό του 90-93 δεν θα έπεφτε ούτε στην Δευτέρα Παρουσία!! Πολιτικά ομιλώ και όχι συναισθηματικά!!! Τι δύναμη του έδωσε ο λαός και το κόμμα του τότε για να Κυβερνήσει και να μην είμαστε τώρα εδώ;; Η Ιστορική στιγμή δεν γυρίζει πίσω!! Οι νεκροί ενίοτε δικαιώνονται!!!! Κάτι είναι και αυτό τώρα που φθάσαμε ΕΔΩ!!!!».
Ο ίδιος ο αξιωματικός ισχυρίζεται ότι την ανάρτηση την έκανε διότι ο ίδιος γνώριζε προσωπικά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όπως κι άλλες προσωπικότητες που δεν είναι πλέον στην ζωή, ενώ τόνισε ότι οι συνδικαλιστικές του υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να παραστεί στην κηδεία του αείμνηστου πολιτικού και αποφάσισε με το σχόλιό του να απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό.
Ξεκαθάρισε εξάλλου ότι η φράση «πολιτικά ομιλώ και όχι συναισθηματικά» έγινε με την Αριστοτέλεια έννοιά της, «ο άνθρωπος είναι πολιτικό όν» και δεν υποδηλώνει κομματική ταυτότητα.