Στ’ Αφάντου περιόδευσε το Σάββατο ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα Τάκης Πότσος και είχε συζήτηση με αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους της περιοχής.
Έντονη υπήρξε η αμφισβήτηση των κατοίκων του χωριού για βελτίωση της κατάστασης που ζει στο πετσί του όλος ο λαός, είτε βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η Νέα Δημοκρατία.

Η εκτίμηση και η αναγνώριση των αγώνων και της στάσης του ΚΚΕ μέχρι σήμερα σαν το μόνο κόμμα που δεν ξεγέλασε, δεν σταμάτησε να μάχεται για τον εργαζόμενο και το βιοπαλαιστή ήταν εκείνο που κυριάρχησε στη συζήτηση. Την ανάγκη να εκφραστεί και στη κάλπη αυτή η εκτίμηση τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Τάκης Πότσοςκαι να μην «σκάνε» για το ποιος θα βγει πρώτος ή δεύτερος, αφού έτσι ή αλλιώς συμφωνούν στα μνημόνια, συμφωνούν στην πολιτική που δημιουργεί φτώχια και εξαθλίωση για εργαζόμενους και μικρομεσαίους, ενώ την ίδια στιγμή ενισχύει ακόμα περισσότερο τα μεγάλα συμφέροντα.

Τόνισε επίσης ότι το κρίσιμο την επόμενη μέρα είναι να υπάρχει στη Βουλή δυνατό ΚΚΕ, ώστε απέναντι στην κυβέρνηση της 7ης Ιουλίου όποια και να είναι, να υπάρχει μια πραγματική δύναμη πίεσης, αντίστασης, οργάνωσης του αγώνα απέναντι στη δοσμένη και συμφωνημένη απ’ όλους και με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ αντιλαϊκή πολιτική.

Στις Καλυθιές μέλη του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Μπακάλη μέλος της Τ.Ε. Ν. Δωδεκανήσου, περιόδευσαν στα καφενεία και τα μαγαζιά του χωριού και συζήτησαν μαζί τους για την ανάγκη να υπάρχει στις εκλογές της 7ης Ιούλη δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Στη συζήτηση που περιστράφηκε κυρίως στο γεγονός ότι λίγο πολύ η κάθε κυβέρνηση συνεχίζει από κει που σταμάτησε η προηγούμενη στρέφοντας σταθερά τα πυρά της κατά των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μικροεπαγγελματιών, γιατί έχουν συμφωνήσει στην αντιλαϊκή «ατζέντα» με την ΕΕ και τους δανειστές, τα μέλη του ΚΚΕ τόνισαν ότι γι’ αυτό το λόγο, αυτό που χρειάζεται ο λαός σήμερα είναι δυναμική, μαχητική αντιπολίτευση στο πλάι του, με πιο δυνατό ΚΚΕ, που να βάζει εμπόδια, να οργανώνει την αντίσταση, ν ‘ ανοίγει δρόμους για την ευημερία του λαού. Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσει απέδειξαν ότι τα μέτρα που πήραν και κατέστρεψαν εργαζόμενους, συνταξιούχους και μικροεπιχειρήσεις είναι για να ευημερούν οι μεγάλοι, τα μονοπώλια, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι.

Η επιλογή είναι στα χέρια του καθενός που θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η θηλειά έσφιξε αρκετά, δεν πάει άλλο. Με δυνατό ΚΚΕ στις 7 Ιούλη μπορεί ο λαός να στείλει αυτό το μήνυμα, γιατί αυτό θα είναι η δύναμή του την επόμενη μέρα.

 162 total views,  2 views today