Περιπέτεια χωρίς τέλος για τους συγγενείς του 74χρονου Μανώλη Μαγκλή και του 81χρονου Αντώνη Φράγκου που άφησαν την τελευταία τους πνοή  στο Πανεπιστημιακό Γενικό  Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) στην Κρήτη την περασμένη Τετάρτη και χθες Παρασκευή,  όπου είχαν διακομιστεί από το Νοσοκομείο Καλύμνου.

Τα «πρωτόκολλα» που ισχύουν και επικαλείται η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ δεν επιτρέπουν την ταρίχευση των σορών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η μεταφορά να γίνει ακτοπλοϊκώς όπως γινόταν σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα  προβλέπεται ότι προκειμένου να μεταφερθεί η σορός του εκλιπόντος σε άλλη περιοχή από αυτή που κατέληξε, αυτό θα πρέπει να γίνεται σε διάστημα 8 ωρών. Δηλαδή μόνο αεροπορικώς με ναυλωμένο αεροπορικό μέσο.

Σε επικοινωνία με συγγενικό πρόσωπο εκλιπόντος μας ενημέρωσε ότι η οικογένεια ακόμη κι αν  αναλάβει το  σημαντικό αυτό  οικονομικό έξοδο που απαιτεί μια τέτοια διαδικασία,  από την αναζήτηση που έχει κάνει μέχρι τώρα δεν μπορεί να βρει κάποιο αεροπορικό μέσο που θα αναλάβει την μεταφορά καθόσο υπάρχουν διαδικαστικές δυσκολίες για να δοθεί η σχετική άδεια .

Επίσης έχουν ζητήσει και Εισαγγελική παραγγελία για να επιτραπεί η ταρίχευση οπότε να γίνει ακτοπλοϊκώς η μεταφορά χωρίς όμως να υπάρχει κάποια εξέλιξη μέχρι τώρα.

Μία περιπέτεια χωρίς τέλος για τους συγγενείς που έρχεται να προστεθεί στον πόνο τους από την απώλεια προσφιλών τους ανθρώπων.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση  της ανιψιάς του ενός εκλιπόντος που μέσα σε 4 γραμμές εκφράζει την απόγνωση της.

Μήπως είναι θέμα που θα πρέπει να κινητοποιήσει τις Τοπικές Αρχές της Καλύμνου για να απαιτήσουν άμεσα την εξεύρεση λύσης. Είναι ηθική τους υποχρέωση να το αντιμετωπίσουν.

Δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται σήμερα αυτό που είχε συμβεί πριν πολλά χρόνια με τους αδικοχαμένους σφουγγαράδες που άφησαν την τελευταία τους πνοή, παλεύοντας με τη θάλασσα και τάφηκαν στις ακτές της Λιβύης, επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα εκείνη την εποχή να μεταφερθούν στην ιδιαιτέρα τους πατρίδα ατην Κάλυμνο.

 1,020 total views,  4 views today