Πιάτσες αποβίβασης επιβίβασης πελατών για τα ταξί στην πόλη και τα χωριά

1057

Η δημιουργία χώρων αποβίβασης επιβίβασης επιβατών στην πόλη της Ρόδου και στις δημοτικές ενότητες ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε σήμερα ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος με τη διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί.

Στα πλαίσια του νόμου τόσο στην πόλη όσο στις δημοτικές ενότητες της Ρόδου θα πρέπει να δημιουργηθούν πιάτσες αποβίβασης επιβίβασης επιβατών για τα ταξί σε εφαρμογή του νόμου.

Ο κ. Χατζηδιάκος ζήτησε από τους αυτοκινητιστές να του καταθέσουν μέσα στις επόμενες ημέρες λεπτομερές σχέδιο που θα περιλαμβάνει όλους τους χώρους τόσο στην πόλη όσο και στις δημοτικές ενότητες.

«Μας ζήτησε ο δήμαρχος να του καταθέσουμε προτάσεις για τους χώρους από όπου θα παραλαμβάνουμε και να αφήνουμε τους πελάτες. Δεν θα χρειάζεται δηλαδή ο κόσμος να έρχεται στις πιάτσες που υπάρχουν τώρα για να παίρνει  ταξί», δήλωσε στο skyrodos.gr o  πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί κ. Θεοδόσης Καστανίδης.

Σε ερώτηση αν θα σταματούν τα ταξί στους χώρους αυτούς ο κ. Καστανίδης δήλωσε:

«Δεν θα είναι δυνατό να σταματούν τα οχήματα στους χώρους αυτούς».

Ωστόσο εγείρονται ερωτηματικά για το αν είναι δυνατό να λειτουργήσουν οι χώροι αυτοί από το φετινό καλοκαίρι και αν θα είναι εφικτό να  δημιουργηθούν υποδομές για την αναμονή των πελατών

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεδομένου ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

«Συζητήσαμε για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που τους  θερινούς μήνες παίρνει διαστάσεις στην πόλη. Ζητήσαμε από το δήμαρχο να λάβει μέτρα ώστε να μην δημιουργείται συμφόρηση στο δρόμο που οδηγεί από το τουριστικό λιμάνι προς το κέντρο. Ο κ. Χατζηδιάκος μας δήλωσε ότι τη λύση θα δώσουν οι μονοδρομήσεις», είπε ο κ. Καστανίδης.

Συζήτηση έγινε και τα τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου η οποία όπως τόνισε ο κ. Καστανίδης θα συνεχιστεί σε … επόμενη συνάντηση.

Περιοδεία στα έργα

Νωρίτερα ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος επισκέφθηκε έργα που εκτελούνται στην πόλη της Ρόδου μαζί με δημοσιογράφους.

Επισκέφθηκε κτίριο εντός του παλαιού νοσοκομείου όπου εκτελούνται εργασίες . Εκεί από την προηγούμενη θητεία είχε προγραμματιστεί να εγκατασταθούν οι οικονομικές και άλλες  υπηρεσίες του Δήμου.

Επίσης ο δήμαρχος επισκέφθηκε το Ήχος και Φως  τη βίλα Ακάβη και άλλα έργα.