Μετά τη χθεσινή “γκάφα” από τις ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας ότι η Χάλκη, ένα νησί covid-free, χωρίς κρούσματα και με εμβολιασμένο το συντριπτικό ποσοστό του πληθυσμού, εντασσόταν από σήμερα στο βαθύ κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη και την αναστάτωση που προκλήθηκε, τελικώς διορθώθηκε το λάθος, αφού μπέρδεψαν τη στεριανή Χάλκη της Λάρισας, με το νησί της Δωδεκανήσου.

Αμέσως ο Δήμαρχος του νησιού όπως δήλωσε και στο skyrodos.gr, ξεκίνησε τις επαφές για να αποκατασταθεί το λάθος, που όμως προκάλεσε αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή στην τοπική κοινωνία, αλλά και απορία πως ήταν δυνατόν να συμπεριληφθεί με τη Ρόδο στο βαθύ κόκκινο, χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης, για την εκ παραδρομής χθεσινή ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για το νησί της Χάλκης, αναφέρει:

“Επειδή καθώς όλα δείχνουν η συνωνυμία μας οδηγεί σε ατυχή συμπεράσματα και ακόμα πιο ατυχή βαφτίσματα με «βαθύ κόκκινο» ίσως θα ήταν σκόπιμο να αναφέρουμε ότι άλλη η Χάλκη της Λάρισας, άλλη η Χάλκη της Δωδεκανήσου και άλλη η Χάλκη της γείτονα χώρας της Τουρκίας.
Οι διαφορές πάρα πολλές, η ομοιότητα μόνον μία, το όνομα.
Η δική μας Δωδεκανήσια Χάλκη είναι ακριτικό νησί του Αιγαίου, η Χάλκη της Λάρισας είναι ένα χωριό 15 χιλιόμετρα νότια της Λάρισας και η Χάλκη της Τουρκίας είναι νησί στις ακτές της θάλασσας του Μαρμαρά, μέρος συστάδας νήσων γνωστές και ως Πριγκηπονήσια.
Ως εκ τούτου είναι σαφές ότι οποιαδήποτε λάθος συσχέτιση με τις άλλες δύο συνώνυμες μας είναι εντελώς άστοχη, μάλλον απόρροια της συνωνυμίας.
Ο κορωνοϊός δεν έχει καταφέρει να φτάσει ως την δική μας Χάλκη της Δωδεκανήσου και καταβάλλουμε καθημερινό αγώνα ώστε να μην τα καταφέρει. Η Δωδεκανήσια Αρχόντισσά μας είναι ο επίγειος παράδεισος ο οποίος αντιστέκεται σθεναρά στον κορωνοϊό.
Είναι πιο «γαλάζια» από ποτέ και έτσι θα παραμείνει.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί με αίσθημα ατομικής ευθύνης να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα εως ότου επέλθει η ανοσία στον γενικό πληθυσμό της χώρας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας κανένα εμβόλιο δεν εξασφαλίζει 100% ασφάλεια.

Τα εμβόλια προστατεύουν με ηπιότερα συμπτώματα, χαμηλότερο ιικο φορτίο και μικρότερη μεταδοτικότητα”.

 438 total views,  2 views today