«Από την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα μέτρα για την Μύκονο άρχισαν να φεύγουν τα πολυτελή γιότ από τη Μύκονο και να γίνονται ακυρώσεις στα ξενοδοχεία».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας σήμερα στον Sky ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου κ. Μηνάς Λυριστής.

Ο κ. Λυριστής σχολίασε και την δήλωση του υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη  περί μη ακυρώσεων για τη Μύκονο εξαιτίας των μέτρων.

«Ο κ. Θεοχάρης ή δεν έχει σωστά δεδομένα ή κάτι άλλο συμβαίνει. Από την πρώτη ημέρα άρχισαν να φεύγουν τα γιοτ από τη Μύκονο. Ταυτόχρονα έγιναν ακυρώσεις της τάξεως του 15% στα ξενοδοχεία για τον Αύγουστο. Τουρίστες άρχισαν να αναχωρούν για διπλανά νησιά. Πως λοιπόν δεν έγιναν ακυρώσεις; Στη χώρα της Μυκόνου το βράδυ δεν κυκλοφορεί κανείς. Όσοι τουρίστες έμειναν μένουν εντός των ξενοδοχείων ή στις βίλες. Η οικονομία του νησιού δεν κινείται», τόνισε ο κ. Λυριστής.

Ο κ. Λυριστής τόνισε πως πολλά καταστήματα υπολειτουργούν . Επίσης αναφέρθηκε και στους εργαζόμενους που έρχονται από άλλες περιοχές της χώρας για να εργασθούν στη Μύκονο.

«Εμείς και εμβολιασμένοι ήμασταν και τα μέτρα τηρούσαμε πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και των πάρτι σε βίλες», είπε.

Σε ερώτηση σχετικά με το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών στη Μύκονο ο κ. Λυριστής είπε:

«Στη Μύκονο έχει εμβολιαστεί λίγο περισσότερο από το 83% του πληθυσμού ( 12.000-13.000 άτομα ο πληθυσμός) . Έγιναν πολλοί εμβολιασμοί εργαζομένων και κατοίκων από άλλα νησιά. Δεν ήμαστε όπως στη Ρόδο».

Για τα μέτρα που εφαρμόσθηκαν από την κυβέρνηση τόνισε :

 

«Mιλάμε για κύμα εμπαιγμού εμείς ακολουθήσαμε πιστά τα μέτρα που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση για να έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Και τα μέτρα ήταν πολύ συγκεκριμένα. Τελικά εφαρμόσθηκε μια απόφαση για την εφαρμογή μέτρων που είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ανασφάλεια τόσο στους επιχειρηματίες όσο και στις τάξεις των εργαζομένων αλλά κυρίως στους τουρίστες που άρχισαν να φεύγουν»

 216 total views,  2 views today