Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Αντώνη Καμπουράκη

1432

Μεγάλη  προσέλευση σήμερα στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρόν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας, οι υποψήφιοι βουλευτές κκ Βασίλης Υψηλάντης και Μίκα Ιατρίδη, αυτοδιοικητικοί όπως ο πρώην δήμαρχος κ. Μάνος Κόκκινος ξενοδόχοι ο κ. Ιάκωβος Γερονικόλας, νομικοί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Περίδης ο κ. Νίκος Σαμαράς, ο προεδρος της ΟΝΝΕΔ κ.Γιάννης Μηνάς, ο πρόεδρος της ΤΟ και του ΙΣΡ κ. Ηλίας Τσέρκης, ο προεδρος του Συλλόγου Διευθυντων Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμωνας Ζαννετίδης, η υποψήφια περιφερειακη σύμβουλος κ. Ν Βενετοκλή, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μπακίρης η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κ. Μαρία Αγγελου, η πρόξενος της Γαλλίας κ. Α. Μοσχή, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Μπόνης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί κ. Θεοδόσης Καστανίδης, ο κ. Νίκος Χαραλάμπης, πολλοί υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος κ.Αντώνης Καμπουράκης αναφέρθηκε στο όραμα του για τη Ρόδο του αύριο που στόχο έχει η ναυαρχίδα του τουρισμού ξαναβρεί τη λάμψη και την αίγλη της .

Ο κ. Καμπουράκης προέτρεψε τους υποψηφίους και τους φίλους του συνδυασμού να χρησιμοποιήσουν τα γραφεία της παράταξης και να στείλουν παντού το μήνυμα ότι η Ρόδος γυρίζει σελίδα.

«Σας ευχαριστώ που με την παρουσία σας εδώ δείχνετε τι θα πει «Δύναμη για τη Ρόδο».Δεν έγινε ιδιαίτερη κινητοποίηση σήμερα το ξέρετε. Δεν προσκαλέσαμε συμπολίτες μας που θα ήθελαν να είναι εδώ. Είπαμε να συγκεντρωθούμε μόνο οι υποψήφιοι και οι πιο στενοί φίλοι του συνδιασμού. Το πράξαμε με τη συνηθισμένη μας σοβαρότητα με αφοσίωση και στόχευση αυτού που πρέπει να πετύχουμε δηλαδή το καλύτερο για τη Ροδο μας. Είμαστε πολλοί αυτοί που θέλουμε την αλλαγή στον τόπο μας και κάθε ημέρα γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Το μήνυμα της Δύναμης για τη Ρόδο κερδίζει μυαλά και καρδιές . Γιατί είναι το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο. Πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας να τολμήσουμε να ζήσουμε καλύτερα σε μια καλύτερη Ρόδο σε μια Ρόδο που θα ξαναβρίσκει τον αληθινό εαυτό της . Σε μια Ρόδο που θα ξαναβρίσκει τη λάμψη και την αίγλη της . Απόψε είναι ξεχωριστή στιγμή. Εγκαινιάζουμε το σπίτι μας το σπίτι της παράταξης μας . Είναι στη διάθεση σας για συναντήσεις ενημέρωση για διάλογο. Χρησιμοποιήστε τα γραφεία μας και το εξοπλισμό τους. Για να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο το μήνυμα πως η Ρόδος γυρίζει σελίδα. Εχουμε δρόμο μπροστά μας καθώς το μήνυμα μας πρέπει να πάει παντού», τόνισε ο κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Όσο για το συνδυασμό του ο κ. Καμπουράκης τόνισε πως είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ρόδος αυτή τη στιγμή.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή αφού μίλησε για εκείνους που δοκιμάστηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν τα κατάφεραν αλλά αναπαύονται αυτάρεσκα στις δάφνες της εξουσίας τους παρότι έχουν χάσει την επαφή με τους πολίτες.

«Το μήνυμα πρέπει να πάει παντού σε όλη τη Ρόδο και αυτό δεν είναι δουλειά γραφείου Σας καλώ να περπατήσουμε μαζί σε κάθε περιοχή σε κάθε γειτονιά σπίτι σπίτι μεθοδικά και οργανωμένα. Να μεταφέρουμε μήνυμα αυτοπεποίθησης αισιοδοξίας και πραγματικής ελπίδας. Ξημερώνει καινούργια μέρα. Οι ορίζοντες είναι ανοικτοί ξανά μπροστά μας. Δεν φανταζόμουν πόσο έντονο θα ήταν το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας σε αυτό τον δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα. Είμαι υπερήφανος για το συνδυασμό μας είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ροδος με έντιμους και ικανούς Ροδίτες. Που δεν μασάνε τα λόγια τους που έχουν το θάρρος της γνώμης τους που βγαίνουν μπροστά για να κερδίσουμε τη Ρόδο που αξίζουμε. Γιατί ποιος θα φτιάξει πρόγραμμα ανακαίνισης της Ρόδου; Αυτοί που δοκιμάστηκαν στην αυτοδιοίκηση και δεν κατάφεραν ; Αυτοί που δεν προχώρησαν το νησί μας ένα βήμα μπροστά; Αυτοί που αυτάρεσκα αναπαύονται στις δάφνες της εξουσίας τους χάνοντας επαφή με τους κατοίκους του νησιού και τα προβλήματα τους;» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Θυμίζοντας ένα στίχο του Δ Σαββόπουλου «Δόξα είναι η ευθύνη της δικής μας αλλαγής» τόνισε πως είναι καιρός για αλλαγή.

«Είναι καιρός για αλλαγή είναι η ώρα η Ρόδος να προχωρήσει μπροστά. Για αυτό δουλεύουμε. Κάνουμε περιοδείες και γυρίζουμε όλοι μας σε όλο το νησί. Θα συνεχίσουμε εντατικότερα και όχι μονάχα προεκλογικά αλλά με σοβαρότητα με ευθύνη και συνέχεια μετεκλογικά. Και καθ όλη τη διάρκεια της δημοτικής θητείας βλέπουμε προβλήματα καταγράφουμε προτάσεις συζητάμε με απλούς πολίτες με φορείς με απλούς εκπροσώπους και με όλους αυτούς που είδαν στο εγχείρημα μας τη σοβαρότητα και την ευθύνη που πρέπει να δείχνει μια σύγχρονη τοπική διακυβέρνηση. Κάνουμε ανοικτές συζητήσεις και ακούμε με προσοχή και όχι για τα μάτια του κόσμου» είπε ο κ. Καμπουράκης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε και στην ψηφιακή πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί ώστε κάθε πολίτης να έχει λόγο για τον τόπο του.

«Θέλουμε να μας καταθέσουν οι πολίτες τις προτάσεις τους. Ξεκαθαρίσαμε τις προτεραιότητες μας και παρουσιάσαμε επτά στρατηγικές δεσμεύσεις του σχεδίου για τη μεγάλη αλλαγή της Ρόδου για μια Ρόδο με την αίγλη και τη λάμψη που της αξίζει», τόνισε.

Ο κ. Καμπουράκης αναφέρθηκε στις επτά δεσμεύσεις για τη μεγάλη αλλαγή της Ρόδου .

1η Δέσμευση αφορά την οικονομία του νησιού μας και το πώς θα στηρίξουμε την τοπική οικονομία τις υποδομές την επιχειρηματικότητα και την τοπική απασχόληση.
2η Δεσμευση αφορά το περιβάλλον το πώς θα το προστατεύσουμε πως θα το αξιοποιήσουμε και πως θα δώσουμε ώθηση στην τοπική πρωτογενή παραγωγή.
3η Δέσμευση αφορά τις αστικές αναπλάσεις σε όλη τη Ρόδο με έργα που θα κάνουν καλύτερη την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα στο νησί μας
4η Δέσμευση ο τουρισμός και πως θα αναβαθμιστεί ποιοτικά με την ενίσχυση τα τοπικά εισοδήματα αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας το τοπικό ανθρώπινο απόθεμα του νησιού μας.
5η Δέσμευση η κοινωνική φροντίδα ειδικά για τους ποιο ευάλωτους και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων για μείζονα κοινωνικά προβλήματα όπως είναι ο σχολικός εκφοβισμός η νεανική παραβατικότητα η ενδοοικογενειακή βία.
6η Δέσμευση ο πολιτισμός και αθλητισμός. Η ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου και η πρόσβαση των νέων σε ασφαλείς χώρου άθλησης και αναψυχής.
7η Δέσμευση η διακυβέρνηση του Δήμου. Το πώς θα φτιάξουμε ένα μοντέλο χρηστής και διαφανούς και εύκολης διακυβέρνησης με σύγχρονες μεθοδολογίες και έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία. Πως θα καταφέρουμε οι εξαίρετοι υπάλληλοι που υπηρετούν σήμερα στο Δήμο να ξεδιπλώσουν τις πραγματικές δυνατότητες τους. Για ένα δήμο που να υπηρετεί το δημότη και όχι το δήμαρχο.

Ο κ.Καμπουράκης τόνισε πως σύντομα θα παρουσιαστεί το πλήρες πρόγραμμα του συνδυασμού.

“Δεν τάζουμε τον ουρανό με τα άστρα . Μακριά από εμάς μια τέτοια λογική . Ούτε λέμε ναι σε όλα. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Βγαίνουμε μπροστά με μια ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση αυτοδιοικητικής διακυβέρνησης γιατί εμείς θέλουμε οι πολίτες να γνωρίζουν. Γιατί εδώ μιλάμε για τις ζωές μας. Μιλάμε για τη δυνατότητα μας να προγραμματίσουμε με σιγουριά το δικό μας μέλλον. Να παράγουμε οικονομικό κοινωνικό και πολιτιστικό πλούτο που ωφελεί εμάς τις οικογένειες και την τοπική μας κοινωνία. Η δημιουργικότητα είναι στο DNA του Ροδίτη. Υπήρξε βασικό στοιχείο της ιστορίας μας. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε και σήμερα με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο. Να τελειώσουμε επιτέλους με το « αυτό δεν γίνεται». Να τελειώνουμε με τους διαχωρισμούς οι δικοί μας και οι άλλοι. Όλα τα μπορούμε αρκεί να τα αποφασίσουμε να είμαστε μαζί. Να θυμάστε ότι η μεγαλύτερη δύναμη της Ρόδου είμαστε εμείς. Οι Ροδίτισες και οι Ροδίτες. Ασφαλώς δεν μπορούμε να πάρουμε τα χρόνια πίσω και τις ευκαιρίες που χάθηκαν. Μπορούμε όμως και πρέπει να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για το σήμερα και για το αύριο. Για τη Ρόδο μέχρι και το ποιο απομακρυσμένο χωριό μας. Βλέπουμε τη Ρόδο ως ενιαίο σύνολο και μόνο μέσα από ενιαίες πολιτικές όπως εκφράζονται στους επτά άξονες – δεσμεύσεις μας μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα με προοπτική για τους νέους ανθρώπους. Το εγχείρημα δεν είναι προσπάθεια ενός ανθρώπου αλλά συλλογική της εξαιρετικής ομάδας που συμπορεύεται μαζί μου αλλά και κάθε κατοίκου της Ρόδου μας. Γιατί καμιά προσπάθεια δεν θα πετύχει αν δεν έχει τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Με το πρόγραμμα μας το σχέδιο και τους ανθρώπους μας είμαστε έτοιμοι να δώσουμε στη Ρόδο τη δύναμη που χρειάζεται», είπε ο κ. Καμπουράκης.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου τόνισε, πως θα αναζητήσει εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου τις μεγαλύτερες συγκλίσεις και συνεργασίες ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί.

«Το πρόγραμμα μας δεν είναι ουτοπία και θα το πάμε μέχρι το τέλος. Προχωράμε μαζί δυνατά υπερήφανοι για όσα μπορούμε μαζί να καταφέρουμε. Υπερήφανοι και αποφασισμένοι για μια Ρόδο που θα λάμπει», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου.