Στη Ρόδο βρέθηκε χθες και σήμερα το πρωί συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου Και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, τη Γενική Γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης Βίκυ Λοΐζου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.


«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και να συζητήσω με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνιο Καμπουράκη, τους τοπικούς βουλευτές, τη Μίκα Ιατρίδη και τον Ιωάννη Παππά, αλλά και εκπροσώπους φορέων, για την επανεκκίνηση της κοινωνικής, οικονομικής και τουριστικής δραστηριότητας στη Ρόδο και γενικότερα στα Δωδεκάνησα.

Όπως είναι γνωστό με σχέδιο Νόμου που έχουμε ήδη παρουσιάσει, αλλάζει ριζικά το πλαίσιο άσκησης της νησιωτικής πολιτικής στη χώρα μας. Από τις αποσπασματικές παρεμβάσεις, προχωρούμε σε ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, με τη χρήση συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων.  Μεγιστοποιούμε τα οφέλη για κάθε νησί ξεχωριστά, αλλά και συνολικά για τους νησιώτες, που αποτελούν το 15% του πληθυσμού της χώρας μας.

Στην προσπάθεια αυτή, επιζητούμε και υπολογίζουμε στη σύμπραξη των τοπικών κοινωνιών. Περιφέρειες, Δήμοι, Φορείς, οργανωμένα σύνολα και φυσικά οι νησιώτες, μπορούν να συνεισφέρουν ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα» δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης από τη Ρόδο, ενώ σήμερα αναχώρησε για το Καστελλόριζο.


 1,536 total views,  2 views today