ΠΟΕΕΤ: Αναγκαία η επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας του επιδόματος ανεργίας !

94

Την επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας  του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό ζητά η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό από τον υπουργό Εργασίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση το θέμα έχει τεθεί αρκετές φορές στην πολιτική ηγεσία του υπουργείο αλλά απάντηση δεν έχει δοθεί: Η σχετική ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

Ήταν 12 Μαΐου 2022 όταν στην τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη και την ΓΣΒΕΕ για να κηρυχτεί η ΣΣΕ του Επισιτισμού ως γενικώς υποχρεωτική, θέσαμε στον Υπουργό Εργασίας το αίτημα μας για την χρονική επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίων επίπεδα.

Είχαμε τότε την διαβεβαίωση από τον Υπουργό πως θα το συζητούσαμε σε επόμενη μας συνάντηση. Εκ τότε επανήλθαμε στο αίτημα μας με επιστολή που στείλαμε στον Υπουργό Εργασίας στις 7 Ιουλίου του 2022 την οποία και σας επισυνάπτουμε, ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!! Μόλις την περασμένη εβδομάδα έγιναν 2 συναντήσεις στο Υπουργείο Εργασίας με ακριβώς το ίδιο αίτημα. ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…

Αλήθεια, δεν βγήκαμε από τα μνημόνια και την αυστηρή επιτήρηση; Γιατί ισχύει ακόμα ο μνημονιακός νόμος του 2013 και η λύση που είχε δώσει ο τότε Υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου επαναφέροντας το ταμείο τότε στους 3 μήνες; Μετά θα αναρωτιέστε γιατί του χρόνου το καλοκαίρι δεν θα υπάρχει προσωπικό;

ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!!!

ΕΠΙΜΥΚΗΝΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΤΩΡΑ!!!

Γραμματεία Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων