Η Τουρκία, το Μαυροβούνιο, η Κύπρος, η Ιταλία και η Ισπανία ήταν οι κερδισμένοι προορισμοί στις αφίξεις Ρώσων τουριστών, στην ευρύτερη “γειτονιά” μας, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Συνόρων FSB της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Συνολικά, στο εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019 οι Ρώοι πραγματοποίησαν 21.212.095 ταξίδια στο εξωτερικό, 6,67% περισσότερο από ό, τι την ίδια περίοδο πέρυσι. Το 36,56% των ταξιδιών πραγματοποιήθηκε στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βαλτικής. Άλλο ένα 16,75% των εξερχόμενων ταξιδιών κατευθύνθηκε σε διασυνοριακές περιοχές όπως η Κίνα, η Πολωνία και η Φινλανδία, κυρίως για ψώνια και εμπορικές συναλλαγές.

Η Τουρκία υποδέχθηκε τον μεγαλύτερο αριθμό Ρώσων τουριστών στο εξάμηνο με 2.741.934 αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση 16,13%. Το Μαυροβούνιο παρουσίασε τους καλύτερους δείκτες ανάπτυξης το πρώτο εξάμηνο του έτους (+ 50%). Αυξημένη κίνση υπήρξε και στην Ιταλία, Ισπανία και Κύπρο και μείωση προς Ελλάδα και Βυλγαρία.

“Σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2018, διαπιστώνουμε ότι η εξερχόμενη τουριστική ροή προς τουριστικούς προορισμούς χωρών εκτός ΚΑΚ συνεχίζει να σημειώνει μείωση: 6,78% επί του συνόλου το 2019 σε σύγκριση με 10,4% το 2018”, δήλωσε η εκτελεστική διευθυντρια του Συνδέσμου Ρώσων Τουρ Οπερέιτορ (ATOR), Maya Lomidze. Σημαντική αύξηση φαίνεται μόνο στην Τουρκία, την Ιταλία, το Μαυροβούνιο, την Κύπρο και το Βιετνάμ, πρόσθεσε. Σύμφωνα με την ίδια, οι Ρώσοι προσέχουν ιδιαίτερα τις τιμές στα τουριστικά πακέτα, ωστόσο, υπάρχει και το τμημα της ρωσικής αγοράς που θέλει ακριβούς προορισμούς, όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Μαλδίβες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Οι έξι άγνωστοι «παράδεισοι» του Αιγαίου από τη Daily Mail

Πλήρης εικόνα, πάντως, για τη δυναμική του εξερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία θα υπάρξει όταν οι στατιστικές συμπεριλάβουν και τα στοιχεία του τουριστικού τριμήνου Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Πηγή Τornosnews.gr

 176 total views,  2 views today