Ο … Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας αραδιάζει νόμους και διατάξεις για να μας πείσει, πραγματικά χωρίς να ξέρει και προσπαθώντας κατά την πάγια τακτική του μεγάλου αφεντικού πως το μαύρο είναι άσπρο! Λόγω του κειμένου που υπογράφει, νέα θύελλα αντιδράσεων προκαλείται με επίκεντρο την περιφέρεια, που παρά τις επίπονες και επίμονες προσπάθειες δεν μπορεί να αλλάξει την ατζέντα επί δεκαήμερο!

Μετά από μια απάντηση του κ. Ευστρατίου – ουσιαστικά βέβαια απάντηση θα πάρουμε όταν θα αποδειχθεί πως ο εμβολιασμός του θα είναι για την πρώτη και όχι για την δεύτερη δόση – σήμερα επιχειρήθηκε και απάντηση στα θέματα που αφορούν τον απόπλου σκάφους που μετέφερε τον κ. Χατζημάρκο στη Χάλκη με μοναδικό σκοπό τον εμβολιασμό του.

Διαβάστε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Παπασταματίου, που φαίνεται πως έχει πάρει εξειδίκευση στις μεταφορές του περιφερειάρχη από αέρος και θαλάσσης:

«Επειδή η άγνοια νόμου δεν αιτιολογείται για κανέναν, είτε υπηρετεί στη δημόσια διοίκηση είτε είναι απλώς πολίτης και για την άρση της παραπληροφόρησης στην οποία ορισμένοι μεθοδικά και συστηματικά επιδίδονται, αναγκάζομαι να απαντήσω στις διαστάσεων υστερίας καταγγελίες για τις μετακινήσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Οφείλουν να γνωρίζουν οι συνήθεις γραφικοί και πλέον κωμικοί, ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 842 της 3ης Μαρτίου 2021, το ΦΕΚ 793 της 27ης Φεβρουαρίου 2021, το ΦΕΚ 534 της 10ης Φεβρουαρίου 2021, το ΦΕΚ 457 της 5ης Φεβρουαρίου 2021, το ΦΕΚ 341 της 29η Ιανουαρίου 2021 και το ΦΕΚ 5255 της 28ης Νοεμβρίου 2020, οι Περιφερειάρχες οι οποίοι εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων τους είναι και επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή ευθύνης τους, δεν εμπίπτουν στους ισχύοντες περιορισμούς κυκλοφορίας.

Πριν επιδοθούν στις συνήθεις καταγγελίες τους, όφειλαν να ενημερωθούν. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και υπηρετούν μόνο σκοπιμότητες.

Δεν μας εκπλήσσουν. Ξέρουμε από παλιά ποιοι είναι και ποια είναι τα κίνητρά τους».

Μετά από την ανακοίνωση αυτή, με μεστό λόγηο και ιδιαίτερη αναφορά στα γεγονότα και όχι σε αποπροσανατολιστικούς τρόπους, ο Θανάσης Μπαράκας και το ΜέΡΑ 25 απάντησαν στον κ. Παπασταματίου.

Διαβάστε την απάντηση

Να ρίξει στάχτη στα  μάτια των πολιτών καθώς και να τους αποπροσανατολίσει, επιχειρεί με την ανακοίνωση που εξέδωσε, η περιφερειακή αρχή, για να απαντήσει στα ερωτήματα που επιτακτικά εδώ και ημέρες θέτει το ΜέΡΑ 25, για την παράτυπη μετακίνηση, με ιδιωτικό σκάφος στη Χάλκη.

Μέσα στον πανικό  και τη βιασύνη τους, να δικαιολογήσουν αυτά που δεν μπορούν, γιατί το θέμα  έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και ο κόσμος έχει αγανακτήσει με τον εκτός σειράς εμβολιασμό του Περιφερειάρχη στη Χάλκη, παρέθεσαν όλα τα ΦΕΚ που έχουν εκδοθεί για τα μέτρα περιορισμού διάδοσης της πανδημίας.

Επιχείρησαν να δικαιολογήσουν προχείρως, την άκαιρη και άσκοπη μετακίνηση με  άλλα ΦΕΚ, που αναφέρουν πως οι Περιφερειάρχες είναι επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας. υτό σημαίνει πως οι πολίτες μένουν  κλεισμένοι σπίτια τους και οι ίδιοι σουλατσάρουν με φουσκωτά ;Επί της ουσίας απαντήσεις στα ερωτήματα του ΜέΡΑ 25 δεν έδωσαν.  Γιατί οι δικαιολογίες για δόση που περίσσεψε  ενώ θα ήταν χρήσιμη σε άλλους πολίτες, που είχαν ανάγκη να εμβολιαστούν δεν  ευσταθούν.

Σε ποιο  ΦΕΚ γίνεται αναφορά για τον επιτρεπόμενο  αριθμό των ατόμων της  κουστωδίας  που συνόδευσε τον Περιφερειάρχη στην Χάλκη ;

Επιπλέον ο Λιμενικός Σταθμός Χάλκης γιατί επέτρεψε να αποβιβαστούν τα άτομα που συνόδευαν τον Περιφερειάρχη  αφού ισχύουν τα μέτρα περιορισμού διάδοσης της πανδημίας;

Σε ποιο ΦΕΚ αναφέρεται  ότι νομίμως μπορούν να  χρησιμοποιήσουν   ταβέρνα που δίνει  φαγητό take away για να γευματίσουν ;

Αυτό δεν συνιστά περιφρόνηση των υγειονομικών  μέτρων που περιλαμβάνονται σε όλα τα ΦΕΚ που μας παρέθεσε η Περιφέρεια ;

Βάση ποιάς νομοθεσίας το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, επέτρεψε  τον απόπλου  του ιδιωτικού σκάφους που μετέφερε τον Περιφερειάρχη και την παρέα του στη Χάλκη στη στιγμή που η  κυκλοφορία πάσης φύσεως πλοιαρίων απαγορεύεται ή αν όχι μάλλον χρησιμοποιήθηκαν οι τρεις γνωστές ράμπες που κάνουν χρήση οι αλιείς ;

Επειδή βάση  των διαδικασιών η μετακίνηση του Περιφερειάρχη πρέπει να γίνεται με το πλοίο της γραμμής, θα τηρήσει τον   κανονισμό  τώρα το προσεχές Σαββατοκύριακο που έχουν προγραμματιστεί  εμβολιασμοί και θα πρέπει να λάβει τη δεύτερη δόση ή θα τον περιφρονήσει;

Η θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα κυρίου Ν. Παπασταματίου απαιτεί γνώση της ελληνικής νομοθεσίας . Για το λόγο αυτό σας αναφέρουμε παρακάτω ότι :

 Στο ΦΕΚ 5255 της 28ης Νοεμβρίου 2020, στο άρθρο 5 αναφέρονται οι περιορισμοί για τους απόπλους και  κατάπλους κάθε τύπου ερασιτεχνικού σκάφους  ιδιωτικού πλοίου  αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων.

Που αναφέρεται ότι επιτρέπεται η μεταφορά του Περιφερειάρχη ;

Το  απόσπασμα από το άρθρο 5 παρακάτω αναφέρει τι επιτρέπεται . Αναλυτικά:

«Απαγορεύεται εντός της ελληνικής Επικράτειας ο  απόπλους και ο κατάπλους κάθε τύπου ερασιτεχνικού σκάφους, των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, ανεξαρτήτως σημαίας. Τα εν λόγω πλοία και σκάφη δύνανται να μετακινούνται  στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) έκτακτης ανάγκης και ανωτέρας βίας που αφορούν σε μηχανική βλάβη, ζημία, κυβερνησία και λοιπές συναφείς, απολύτως αναγκαίες, περιπτώσεις που συναρτώνται με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

β) μεθορμίσεων και δοκιμαστικών πλόων, σύμφωνα με τις εκάστοτε κείμενες διατάξεις και τις διαταγές των οικείων Λιμενικών Αρχών,

γ) εφοδιασμού των πλοίων και σκαφών με καύσιμα, νερό και εφόδια,

δ) καταπόπλων σε/από ναυπηγεία προς επισκευή και εκτέλεση λοιπών συναφών εργασιών. Μετά την περάτωση των ανωτέρω εργασιών, επιτρέπεται απόπλους για μεμονωμένο πλου κενό επιβατών, είτε στον λιμένα ελλιμενισμού του πλοίου, είτε σε έτερο λιμένα επιθυμίας του Πλοιάρχου αυτού,

ε) εξυπηρέτησης αποκλειστικά σκοπών που σχετίζονται με την ασφάλεια κρίσιμων ενεργειακών υποδομών της χώρας. Η παρούσα περίπτωση αφορά αποκλειστικά στα επαγγελματικά πλοία αναψυχής του ν. 4256/2014 (Α’ 92)»

 1,126 total views,  2 views today