Πολλά τα κενά στις θέσεις των εκπαιδευτικών!

644

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συζήτησαν σήμερα στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.
Το βασικό πρόβλημα είναι τα κενά στις θέσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία που δεν έχουν καλυφθεί ακόμη.

«Συζητήσαμε για τα κενά στις θέσεις των εκπαιδευτικών και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται σήμερα η αξιολόγηση τους .Όλα αυτά θα τεθούν στην ολομέλεια των πρόεδρων όλων των συλλόγων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στην Αθήνα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων κ. Γιώργος Τεντάς.

Όπως δήλωσε στο skyrodos.gr το μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου κ. Γιώργος Γκουτζιαμάνης τα κενά στη Ρόδο και τα άλλα νησιά του νομού φθάνουν τα 170.
«Τα κενά στις θέσεις των δασκάλων και των νηπιαγωγών φθάνουν τα 170 στη Ρόδο και τα άλλα νησιά. Περιμένουμε να καλυφθούν από την επόμενη φάση διορισμών στην οποία θα προβεί το υπουργείο Παιδείας», είπε ο κ. Γκουτζιαμάνης.

Σε ερώτηση για τις ειδικότητες όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κενά ο κ. Γκουτζιαμάνης δήλωσε:

«Είναι σε αρκετές ειδικότητες. Τα κενά γίνονται τροχοπέδη στην προσπάθεια μας για επέκταση του προγράμματος λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων. Σε πολλά ολοήμερα δεν μπορεί να αναπτυχθεί το ωράριο με τον τρόπο που πρέπει. Υπάρχουν κενά και σε νηπιαγωγεία. Και εκεί δεν λειτουργούν, όλα ,  τα ολοήμερα τμήματα», είπε ο κ. Γκουτζιαμάνης.

Στη Γενική Συνέλευση έγινε συζήτηση για την ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη
«Στις αρχές Νοεμβρίου θα γίνουν νέοι διορισμοί για την ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη», είπε.

Συζήτηση έγινε ακόμη για την σίτιση και τη στέγαση των αναπληρωτών λόγω του αυξημένου κόστους ζωής στα νησιά.

«Συζητήσαμε και για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάδελφοι με τη σίτιση και τη στέγαση . Το κόστος ζωής στα νησιά είναι μεγάλο και δεν μπορούν με τις αποδοχές τους να το καλύψουν», είπε ο κ. Γκουτζιαμάνης.