Πορεία διαμαρτυρίας έκαναν οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ

1375

Πορεία διαμαρτυρίας που είχε κατάληξη την πλατεία δημαρχείου, πραγματοποίησαν σήμερα οι σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ.

Οι σπουδαστές ζητούν αναβάθμιση των σπουδών αλλά και της σχολής τους και τόνισαν ότι η συνάντηση με την γενική γραμματέα του υπουργείου τουρισμού κ. Γεωργία Καραστάθη θα κρίνει και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους.

« Δεν υπήρξε μέχρι στιγμής ανταπόκριση στα αιτήματα μας. Σε επικοινωνία με την Γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού κ. Γεωργία Καραστάθη μας ενημέρωσε ότι έχει κατατεθεί νομοσχέδιο που αφορά και τις  σχολές μας. Εμείς ζητάμε σίτιση,  στέγαση και αναβάθμιση προγράμματος σπουδών σε ότι έχει να κάνει  με τις ξένες γλώσσες. Διδάσκονται μόνο στο δεύτερο εξάμηνου του δευτέρου έτους. Δεν μας φθάνει ούτε στο ελάχιστο. Δεν έχουμε επίσης βιβλία. Η εξεταστική τελείωσε και δεν έχουμε λάβει ούτε ένα βιβλίο.Θέλουμε να έχουμε πάσο και τις εκπτώσεις που το συνοδεύουν  όπως οι άλλοι φοιτητές.Δώσαμε και εμείς πανελλήνιες εξετάσεις και δεν είμαστε φοιτητές β κατηγορίας. Θέλουμε να είναι η σχολή μας στο έκτο επίπεδο», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών της  ΑΣΤΕΡ κ. Στέλλιος Ποζαντζίδης.

Η γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού δεσμεύθηκε να εξετάσει τα προβλήματα των σπουδαστών της ΑΣΤΕΡ κατά την επίσκεψη της στη Ρόδο.

Σε ερώτηση αν θα προχωρήσουν σε κατάληψη ο κ.Ποζαντζίδης δήλωσε ότι αυτό δεν θα γίνει προς το παρόν.

« Δεν θα  γίνει κάτι τέτοιο προς το παρόν. Θα προηγηθεί η συνάντηση με την κ. Καραστάθη και η εξέταση του περιεχομένου του νομοσχεδίου. Αν δεν  δοθούν λύσεις στα προβλήματα μας θα επανεξετάσουμε τη στάση μας», είπε.

Στην ΑΣΤΕΡ φοιτούν όπως τόνισε ο κ. Ποζαντζίδης 255  σπουδαστές που κατάγονται από διάφορες πόλεις της χώρας.

«Το 70% των σπουδαστών της ΑΣΤΕΡ είναι από άλλα μέρη της χώρας. Οι Ροδίτες είναι λίγοι. Πρέπει να έχουμε παροχές και εμείς με οικονομικά κριτήρια», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της ΑΣΤΕΡ.

Αντιπροσωπεία σπουδαστών επεδίωξε συνάντηση και με το δήμαρχο Ρόδου  προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να ζητήσουν τη βοήθεια του.