«Πορτοκαλί» συναγερμός από την Interpol – Φόβοι για τα πλαστά εμβόλια

601

Καμπανάκι από την Interpol σε 194 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Προειδοποιεί ότι δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος είναι πιθανόν να βάλουν στόχο τα εμβόλια κατά της Covid-19, καθώς και ότι θα επιδιώξουν να πουλήσουν πλαστά εμβόλια.

Η Interpol προειδοποιεί ότι τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος μπορεί να βάλουν στο στόχαστρο τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, όπως και ότι μπορεί να επιδιώξουν να πουλήσουν απομιμήσεις εμβολίων.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, επιβεβαιώνει ότι «μόλις πρόσφατα ενημερώθηκαν από την Interpol ορισμένα αστυνομικά τμήματα της χώρας που ασχολούνται με τέτοιες καταστάσεις, ώστε να ξεκινήσουν τους ελέγχους και την στενότερη συνεργασία και πληροφόρηση με τις αστυνομικές αρχές των άλλων χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο, η Interpol έχει στείλει σχετικές οδηγίες προς τις αστυνομικές αρχές 194 χωρών, κάτι που άλλωστε κάνει συχνά- πυκνά κατά καιρούς για μια σειρά θεμάτων».

Συγκεκριμένα, η Interpol έστειλε σήμα «πορτοκαλί συναγερμού» προς τις 194 χώρες- μέλη της, προειδοποιώντας για «πιθανή εγκληματική δραστηριότητα συνδεόμενη με την παραποίηση, κλοπή ή παράνομη προώθηση εμβολίων κατά του κορονοϊού και της γρίπης».

Η πανδημία έχει ήδη δώσει την ευκαιρία για επιθετική και καιροσκοπική εγκληματική δραστηριότητα άνευ προηγουμένου, σημειώνει η Interpol, αναφέροντας ότι έχει ήδη διαπιστώσει δραστηριότητες «προώθησης, πώλησης και χορήγησης πλαστών εμβολίων κατά του κορονοϊού».

Κώστας Κορέλλης