Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης οι προτάσεις που είχαν κατατεθεί από το ΕΒΕΔ και τους Δήμους Ρόδου Κω και Σύρου οι προτάσεις για την δημιουργία ανοικτών κέντρων Εμπορίου.

Η είδηση για την έγκριση των προτάσεων ήρθε από το Επιμελητήριο Πειραιά και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου που ασχολήθηκαν σε κεντρικό επίπεδο με το θέμα.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, επικροτεί την αξιολόγηση των προτάσεων και επισημαίνει :
«Είμαι βέβαιος πως, τα 7 που αφορούν στην Αττική, θα ολοκληρωθούν με απόλυτη επιτυχία και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική επιχειρηματικότητα».

“Είμαστε ικανοποιημένοι, διότι στη χώρα μας, τόσο η κουλτούρα του καταναλωτή όσο και οι καιρικές συνθήκες ευνοούν απόλυτα τη λειτουργία των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου, τα οποία εφόσον υλοποιηθούν, οργανωθούν και λειτουργήσουν με όρους σύγχρονης διοίκησης και μάρκετινγκ, θα αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο ανάκαμψης της αγοράς. Τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις πραγματικής ανάκαμψης της αγοράς”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας

“Εφόσον έχουν εγκριθεί οι προτάσεις μας από το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει τώρα να επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας και να προχωρήσουμε σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται για την υλοποίηση του έργου. Αρχικά θα πρέπει να τοποθετηθούν τα ειδικά σήματα στις επιχειρήσεις εμπορικές και μη που συμμετέχουν. Ακολούθως να ξεκινήσει η προβολή και η υλοποίηση των έργων που προβλέπονται σε Ρόδο και Κω”, δήλωσε στο Skyrodos.gr η Γραμματέας του ΕΒΕΔ κ. Φαίδρα Σπανού.

Για το Δήμο Ρόδου θα δοθούν 1.614.777,75 και για το Δήμο Κω 1.788.117,20

Η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Πειραιά

Στην ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ ανακοίνωσαν τον βαθμολογικό πίνακα κατάταξης των προτάσεων, που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014 -2020». Ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ήταν 50 εκατ. € και αυξήθηκε στα 96.3 εκατ. €, προκειμένου να καλύψει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από Δήμους και Επιμελητήρια – Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα.
Με βάση τον αυξημένο προϋπολογισμό συνολικά πενήντα εννέα (59) προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100%. Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας, μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων. Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων, με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές, που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   27 τουρκικές παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο από μαχητικά F-16

Η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ

Στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ αναφέρονται τα ακόλουθα αναλυτικά:

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την έγκριση χρηματοδότησης σε ποσοστό 100%, 56 προτάσεων δημιουργίας Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου με προϋπολογισμό 96.3 εκ. ευρώ, αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, την οποία η ΕΣΕΕ με συστηματικές ενέργειες και τεκμηριωμένα στοιχεία προετοίμασε και προώθησε τα τελευταία χρόνια. Το ενδιαφέρον του εμπορικού κόσμου σε όλη τη χώρα για τη δράση είναι μεγάλο, γεγονός που καταδεικνύεται από το διπλασιασμό του αρχικού προϋπολογισμού.
Τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου αναμένεται να συντελέσουν σημαντικά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και την ποιοτική εξυπηρέτηση αυτών, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας αλλά και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων που συμμετέχουν, στην τόνωση της αγοράς στα εμπορικά κέντρα των πόλεων και την επανεδραίωσή τους ως ελκυστικούς προορισμούς για αγορές, διασκέδαση και κέρδος, με τελικούς ωφελούμενους τόσο τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνθηκών της οικονομικής κρίσης όσο και τους ίδιους τους καταναλωτές.
Αυτό που πλέον αποκτά ιδιαίτερη σημασία είναι να μην χαθεί χρόνος στην υλοποίηση των προτάσεων, κάτι που θα επιτευχθεί με τη σωστή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας.

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα:

«Είμαστε ικανοποιημένοι, διότι στη χώρα μας, τόσο η κουλτούρα του καταναλωτή όσο και οι καιρικές συνθήκες ευνοούν απόλυτα τη λειτουργία των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου, τα οποία εφόσον υλοποιηθούν, οργανωθούν και λειτουργήσουν με όρους σύγχρονης διοίκησης και μάρκετινγκ, θα αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο ανάκαμψης της αγοράς. Η ΕΣΕΕ εργάστηκε εδώ και πολύ καιρό για να φθάσουμε στην σημερινή εξέλιξη, θα παρακολουθεί την υλοποίηση των δράσεων και θα συμβάλλει με εποικοδομητικές προτάσεις προς την Πολιτεία, τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους επιχειρηματικούς φορείς».

Η κατανομή των πόρων ανά Δήμο

Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Σύρου-

ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ 1.340.940,19
Δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στο Δήμο της Κω 

ΔΗΜΟΣ ΚΩ 1.788.117,20
Δημιουργία Ανοικτού  Κέντρο Εμπορίου της Ρόδου 

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ 1.614.777,75

 

 

 555 total views,  5 views today