Προβλήματα λειτουργίας της ΕΛΑΣ, μέσα στην τουριστική περίοδο

1825

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινού προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα «Προβλήματα λειτουργίας της ΕΛΑΣ στη Δωδεκάνησο, μέσα στην τουριστική περίοδο».

Την ερώτηση προσήλθε για να απαντήσει ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Νικόλαος Τόσκας.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός εκδήλωσε την ανησυχία του προς τον αρμόδιο Υπουργό για την δυνατότητα ανταπόκρισης της ΕΛ.ΑΣ. στη Δωδεκάνησο με τις πολύ αυξημένες ανάγκες της τουριστική περιόδου. Επιπλέον, επισήμανε ότι η υποστελέχωση της Αστυνομίας στους ελέγχους διαβατηρίων είναι ανασταλτική για του τουρισμό καθώς επιφυλάσσει ταλαιπωρία για τους ξένους επισκέπτες της χώρας μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε ότι είναι η Σύμη, η οποία βασίζεται στις αυθημερόν επισκέψεις από την Τουρκία, όπου ο έλεγχος διαβατηρίων μπορεί να έχει και 3 ώρες αναμονή. Ζήτησε επίσης να μάθει με ποιον τρόπο θα πριμοδοτηθούν τα Δωδεκάνησα κατά προτεραιότητα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός είπε ότι όσα αναφέρει ο Αντιπρόεδρος κ. Κρεμαστινός είναι σωστά και ότι πράγματι υπάρχουν προβλήματα τα οποία προσπαθούν να καλύψουν με τη στελέχωση. Απέφυγε ωστόσο να αναφερθεί στην οικονομική δυσχέρεια των τμημάτων στην κάλυψη των εξόδων και των οφειλών τους αλλά είπε ότι τις προσεχείς μέρες θα σταλούν περισσότεροι αστυνομικοί ώστε να διευκολυνθούν οι ροές τουριστών.