Προβλήματα των νησιών στην Επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Κ. Κρέτσου από τον Χ. Κόκκινο

891

Στην 8η Διάσκεψη Δήμων και Περιφερειών που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι – Κοινοβούλιο Ρουμανίας στις 14 – 15.3.2019 συμμετείχε με την ιδιότητα του μέλους της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε. ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος.

Στη διάσκεψη επιβεβαιώθηκε η ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ των λαών της Ε.Ε., η ανάδειξη των ευρωπαϊκών ιδανικών και αξιών, η ενεργοποίηση των πολιτών και καταδικάστηκαν οι ακραίες φωνές που επενδύουν στο λαϊκισμό, την οπισθοδρόμηση και στη διάλυση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Στο περιθώριο της διάσκεψης ο κ. Χ. Κόκκινος είχε συνάντηση με τη Ρουμάνα επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. κ. Κρέτσου Κορίνα. Ο κ. Χ. Κόκκινος ενημέρωσε για το προσφυγικό ζήτημα που καθημερινά αντιμετωπίζει η χώρα μας και τα νησιά μας και ζήτησε τη στήριξη στο νέο Ε.Σ.Π.Α. με οικονομικούς πόρους, για αναπτυξιακά έργα για τις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ευρώπης και φυσικά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η κ. Κρέτσου είδε θετικά την πρόταση και εξέφρασε τη βούληση που υπάρχει για να ενισχυθούν οικονομικά οι νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ε.Ε. στο νέο Ε.Σ.Π.Α.

Στις 16.3.2019 (Βουκουρέστι) ο κ. Χ. Κόκκινος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Λαϊκού Κόμματος (“EPP”) της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε., όπου συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου του 2019.