Πληροφορήθηκα την επίσκεψη των παραπάνω Αρχόντων στο Κτηματολόγιο Ρόδου, συνοδευόμενους μάλιστα από μια κουστωδία περίπου 10 ατόμων, προκειμένου να συντονίσουν εκ του σύνεγγυς το κλείσιμο του Κτηματολογίου Ρόδου για να αρχίσουν οι επισκευές του.

Του Κώστα Σαρή, δικηγόρου

Ως άλλοι Λουδοβίκοι στηρίζονται στο γεγονός ότι εκείνοι είναι η εξουσία, επομένως μπορούν να διατάξουν και μόνο αυτοί δικαιούνται να αποφασίζουν. Τι λένε οι υπόλοιποι, οποιαδήποτε σχέση και αν έχουν με το Κτηματολόγιο, δεν τους ενδιαφέρει.

Έχω επανειλημμένως ασχοληθεί με το θέμα του Κτηματολογίου υπό την ιδιότητα του δικηγόρου, αλλά και γενικότερα του πολίτη, ο οποίος ενδιαφέρεται για τα ζητήματα τα οποία άπτονται των δικαιωμάτων των πολιτών. Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ με το εν λόγω θέμα και ειδικότερα με τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο, όμως η εμμονή τους στην υλοποίηση της συναπόφασης τους υπερβαίνει κάθε όριο ανοχής,  οι ίδιοι προφανώς και αισθάνονται ευδαίμονες με το «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Εδώ όμως να μου επιτραπεί να τους υπενθυμίσω ότι κατά τον Αριστοτέλη μερικά από τα συστατικά στοιχεία της ευδαιμονίας είναι η ευγενική καταγωγή, οι πολλοί και καλοί φίλοι, ο πλούτος, τα καλά γηρατειά, το καλό όνομα, οι τιμές, η αρετή και πολλά άλλα. Φροντίστε λοιπόν όταν κάποτε αποχαιρετίσετε την εξουσία, να αφήσετε τουλάχιστον καλό όνομα και αυτό θα εξαρτηθεί από τις πράξεις και παραλείψεις σας, διότι και οι κρίνοντες κρίνονται.

Ρόδος, 9 Απριλίου 2021

Κωνσταντίνος Σαρής

 498 total views,  2 views today