Να επιμείνει στην προσευχή και να επικαλεστεί το έλεος του Θεού, παροτρύνει το ποίμνιο του, ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, για να βγούμε σύντομα από αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης Ρόδου δηλώνει ότι συντάσσεται με τις αποφάσεις και τις οδηγίες των αρμοδίων Οργάνων της Πολιτείας, για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την αποφυγή ευρύτερης εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο Μητροπολίτης μιλώντας στον sky, δήλωσε ότι η εκκλησία δεν μπορεί να πράττει διαφορετικά, θέτοντας σε κίνδυνο τον πληθυσμό.

Ερωτηθείς για το Πάσχα, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι επειδή οι εκτιμήσεις των επιστημόνων βλέπουν έξαρση της πανδημίας μέσα στον Απρίλιο και ειδικά τη Μεγάλη Εβδομάδα, είναι άγνωστο ακόμη τι θα ακολουθήσει.

Σημειώνεται ότι η Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου ανακοίνωσε ότι θα μεταδίδει μέσω μικροφωνικής τις λειτουργίες για τους Χαιρετισμούς, αλλά και την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Ο Μητροπολίτης επισήμανε ότι αυτό είναι πρωτοβουλία της εν λόγω δημοτικής κοινότητας,  η μετάδοση θα γίνεται από το Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση τη συγκέντρωση των πιστών σε εξωτερικούς χώρους.

Έκκληση απευθύνει και το Οικουμενικό Πατριαρχείο προς όλους να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους και να μένουν στα σπίτια. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Πατριαρχείο αναφέρεται ότι από σήμερα για όλες τις επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου ισχύει «εκκλησιαστική απόφαση και εντολή να ανασταλούν όλες οι θρησκευτικές ιερουργίες, εκδηλώσεις και τελετές, μέχρι τέλους Μαρτίου, εκτός από την προσωπική προσευχή των Χριστιανών στους ναούς”.

 424 total views,  5 views today