Σε προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου,  για την πυροπροστασία και την προστασία του περιβάλλοντος θα προχωρήσει ο Δήμος Ρόδου, αφού δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την επαναλειτουργία της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.

Όπως δήλωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Πάλλας θα προσληφθούν 53 άτομα  για την πυροπροστασία που τετράμηνες συμβάσεις προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την εταιρεία.

Την δυνατότητα για τις προσλήψεις προσωπικού, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου  έδωσε εγκύκλιος όπως εξήγησε ο κ. Αγαπητός Πάλλας.

«Περιμένουμε από μέρα σε μέρα την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης  για την σωτηρία της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Σε εφαρμογή εγκυκλίου, που αφορά και την προστασία του περιβάλλοντος θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις διάρκειας τεσσάρων μηνών. Θα βοηθήσουν και την Πυροσβεστική στο έργο της», δήλωσε ο κ. Αγαπητός Πάλλας που είχε συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ Γιάννη Τσιτσικά.

«Και ο διοικητής της Πυροσβεστικής μου, εξέφρασε την αγωνία του για την  ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ. Η εταιρεία είναι στήριγμα και για την ΠΥΡ», είπε ο κ. Πάλλας.

Την έγκριση για τις προσλήψεις προσωπικού  με τετράμηνες συμβάσεις θα δώσουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Η συζήτηση του θέματος  στο δημοτικό συμβούλιο, θα γίνει εκτός ημερησίας διατάξεως όπως εξήγησε ο κ. Πάλλας.

Σε ερώτηση για σχετικά με την κατάθεση της ΚΥΑ, με την οποία  θα είναι δυνατό να παραταθεί η λειτουργία της εταιρείας για δέκα χρόνια ο κ. Πάλλας δήλωσε όλα εξαρτώνται από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Έχω καθημερινή επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Νεκτάριο Σαντορινιό.  Με ενημερώνει για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται το υπουργείο Εσωτερικών. Τελούμε σε αναμονή για την κατάθεση από τους νομικούς του ΥΠΕΣ της ΚΥΑ στη Βουλή Ελπίζουμε να γίνει αυτό ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρεία», δήλωσε ο κ. Πάλλας.

 210 total views,  2 views today