Χωρίς νερό έμειναν χθες οικίες και επιχειρήσεις στην περιοχή « Πεύκοι» στη Λίνδο. Όπως δήλωσε στο skyrodos.gr o αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αγαπητός Πάλλας το πρόβλημα δημιουργήθηκε από βλάβη στους μετασχηματιστές της ΔΕΗ που δίνουν ρεύμα στις δύο γεωτρήσεις της περιοχής.

Κλήθηκε συνεργείο της ΔΕΗ που αποκατέστησε τη βλάβη στους μετασχηματιστές ώστε να λειτουργήσουν οι γεωτρήσεις.

Ωστόσο αυτό δεν είναι εύκολο. Έτσι για την κάλυψη των αναγκών χρησιμοποιήθηκαν για μια ημέρα ακόμη τα υδροφόρα οχήματα της ΕΤΑΙ. ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.

Προσπάθειες γίνονται για να δοθεί λύση στο πρόβλημα με την υδροδότηση της Κρητηνίας. Όπως εξήγησε ο κ. Πάλλας έγινε διερευνητική γεώτρηση που έδειξε πως υπάρχει νερό που μπορεί να αξιοποιηθεί.

«Θα δούμε και τις αναλύσεις για την ποιότητα του νερού και θα πράξουμε δηλαδή θα αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε στην κατασκευή νέας γεώτρησης για την υδροδότηση της Κρητηνίας», δήλωσε ο κ. Πάλλας.

Αξίζει να σημειωθεί πως και σε αυτή την περίπτωση τη λύση δίνουν τα υδροφόρα οχήματα που μεταφέρουν το νερό από την ‘Εμπωνα .

Για την περιοχή Αρχαγγέλου όπως είπε ο κ. Πάλλας θα πρέπει να τοποθετηθεί ένας μειωτήρας δήλωση ένα μηχάνημα που θα συμβάλει στη μείωση της πίεσης του νερού από τις 12 ατμόσφαιρες στις έξι .

Αν αυτό δεν γίνει θα προκληθούν σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης.

 118 total views,  2 views today