Επέστρεψε ο Δήμαρχος Λέρου κος Κόλιας Μιχάλης από την Αθήνα, όπου συμμετείχε στην συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. με δεκατρία(13)θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Κέντρο Αθηνών, αναφορικά με το μείζον θέμα που έχει ανακύψει με τις επιπτώσεις από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών και κυρίως μετά τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο Νομικό Περιβάλλον που καθορίζει τα κριτήρια κατάταξης των γαιών επί αυτών.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε ο Αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κος Φάμελος Σωκράτης, ο Πρώην Υπουργός κος Βρούτσης Ιωάννης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζημάρκος Γεώργιος, οι Βουλευτές Δωδεκανήσου κος Καματερός Ηλίας και κος Γάκης Δημήτριος και αρκετοί Δήμαρχοι Κυκλάδων και Δωδεκανήσων.

Αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις, θέσεις και προβληματισμοί, αποφασίστηκε να συσταθεί άμεσα Ειδική Επιτροπή που θα εκπονήσει άμεσα την τελική πρόταση, η οποία θα κατατεθεί εντός πολύ σφιχτού χρονοδιαγράμματος.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λέρου, είναι από τους πρώτους που κατέθεσαν τις οικιστικές πυκνώσεις και τα όρια οικισμών , που είναι προαπαιτούμενο για τη θετική έκβαση και αποφυγή προβλημάτων εις βάρος των συμπολιτών μας.

Επίσης ο Δήμαρχος Λέρου είχε συνάντηση Εργασίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με τον Διευθυντή Εγγείων Βελτιώσεων, Εδαφοϋδατικών Πόρων κο Στουρνάρα Κωνσταντίνο, σχετικά με την αποκατάσταση του Φράγματος Παρθενίου, αποσπώντας τη διαβεβαίωση του κου Στουρνάρα ότι τα χρήματα βάση της μελέτης που εκπονήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Λέρου και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την αποκατάσταση, αξίας 1.550.000 ευρώ περίπου, είναι διαθέσιμα, αρκεί η Περιφέρεια να κινήσει τις διαδικασίες λόγω αρμοδιότητας της. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος των Αλιέων Λέρου κος Τσακυριός Χρ. και αλιείς ,οι οποίοι συναντήθηκαν στο Υπουργείο με αρμοδίους για την επίλυση προβλημάτων τους.

 166 total views,  2 views today