Η υλοποίηση των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί  για το έτος 2018, θα είναι το αντικείμενο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου  το μεσημέρι, στο Δήμο Ρόδου.

Της συνεδρίασης θα προεδρεύσει ο δήμαρχος  Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος αλλά δεν είναι βέβαιο ακόμη αν θα λάβουν μέρος και οι υπόλοιποι   εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στο διοικητικό  συμβούλιο του ΠΡΟΤΟΥΡ.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπήρξε ανταπόκριση στις κλήσεις που έχουν γίνει από τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.

Όπως τονίστηκε στο skyrodos.gr  αν δεν υπάρξει συμμετοχή ελλοχεύει ο κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα η προβολή της Ρόδου, σε σημαντικές διοργανώσεις  με ότι αυτό συνεπάγεται για τον προορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Μπόνης είχε ανακοινώσει ότι δεν  επιθυμεί να συμμετέχει πλέον στον ΠΡΟΤΟΥΡ.

«Εμείς έχουμε αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο του ΠΡΟΤΟΥΡ. Ως εκ τούτου δεν θα λαμβάνουμε μέρος στις συνεδριάσεις», δήλωσε στο skyrodos.gr  oκ. Νίκος Μπόνης.

Απροθυμία συμμετοχής υπήρξε όμως εξαιτίας όσων έγιναν σε παλαιότερη συνεδρίαση  και από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Αυτό καθιστά όμως  αβέβαιη και τη συμμετοχή στην συνεδρίαση της Τετάρτης , αφού το κλίμα μεταξύ Δήμου και ΕΒΕΔ παραμένει ψυχρό.

Σε ερώτηση σχετικά με τη συμμετοχή του ΕΒΕΔ στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Γιάννης Πάππου δήλωσε:

« Δεν είναι σωστό να προβούμε από τώρα σε ανακοίνωση για τη συμμετοχή μας ή μη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΡΟΤΟΥΡ. Να είστε σε αναμονή για τη διεξαγωγή της συνεδρίασης την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου», δήλωσε  στο skyrodos.groΓιάννης Πάππου .

Τον κώδωνα του κινδύνου για την υλοποίηση του προγράμματος προβολής της Ρόδου μέσω  του ΠΡΟΤΟΥΡ,  έκρουσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

« Εμείς προσπαθούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που έχουμε καταρτίσει  και εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου. Τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει με 370.000 ευρώ ο Δήμος Ρόδου. Θα πρέπει όμως να ληφθούν αποφάσεις  για την υλοποίηση του.Αν δεν  υπάρξει συμμετοχή στη συνεδρίαση και έγκριση των αποφάσεων δεν θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα και δεν θα τακτοποιηθούν οι υποχρεώσεις», δήλωσε στο  skyrodos.grη αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου και πρόσθεσε ότι για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα προβολής θα πρέπει να δοθούν εγκρίσεις από τους φορείς που συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.

Στην ουσία,  η μη έγκριση του προγράμματος τώρα θα τινάξει στον αέρα την  συμμετοχή της Ρόδου σε τουριστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό  το πρώτο δίμηνο του έτους. Μια από αυτές είναι η έκθεση που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

« Στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης συμμετέχουμε για ειδικούς λόγους μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ. Αν δεν εγκριθεί το πρόγραμμα  μας όμως η συμμετοχή μας και σε αυτή τη διοργάνωση θα είναι στον αέρα», εξήγησε η αντιδήμαρχος Τουρισμού.

Η Διεύθυνση Τουρισμού μετέχει στην τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στη Βαρσοβία . Εκεί θα γίνει ειδική προβολή του προορισμού ακόμη και με 3Dγυαλιά που θα δώσουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν εικονικά στη Ρόδο.

Σημαντική είναι όπως τόνισε η αντιδήμαρχος Τουρισμού και η συμμετοχή της Ρόδου στην τουριστική έκθεση της Βαρκελώνης στο διάστημα από 27 έως 29 Νοεμβρίου.

Από τη διεύθυνση Τουρισμού, γίνονται προσπάθειες και για τη συμμετοχή της Ρόδου στην τουριστική  έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Σμύρνη.

 692 total views,  2 views today