Σε 18 ανέρχονται τα χθεσινά κρούσματα κορωνοϊού στην Κάλυμνο, φθάνοντας τα 57 ενεργά σε διάστημα έξι ημερών, γεγονός που καταδεικνύει ότι η κατάσταση έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στο νησί, με τη διασπορά του ιού σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, από βρέφη μέχρι ηλικιωμένους.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Επαρχίας Καλύμνου Γεράσιμος Αποστολάτος δήλωσε χαρακτηριστικά στον sky ότι «έχει χαθεί το μέτρημα των κρουσμάτων, αφού αλλάζουν τα δεδομένα από ώρα σε ώρα», καταδεικνύοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Για μία ακόμη φορά έκανε έκκληση μέσω του σταθμού μας να τηρηθούν τα μέτρα στο νησί από τους πολίτες, τονίζοντας μάλιστα ότι αρκετοί απείθαρχοι δεν υπακούουν ακόμη και στις συστάσεις της Αστυνομίας σε ορισμένες κλειστές συνοικίες.

Μάλιστα ο κ. Αποστολάτος υπογράμμισε ότι τα καταγεγραμμένα κρούσματα χθες στο νησί ανήλθαν σε 18, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν τα εννέα.

Επιβεβαιώνοντας και το χθεσινό ρεπορτάζ μας, ο Πρόεδρος των γιατρών σημείωσε ότι στο Νοσοκομείο του νησιού νοσηλεύονται με covid-19 τέσσερις ασθενείς: ένα βρέφος 5 μηνών, ένα δίχρονο παιδί, η μητέρα του παιδιού που βρέθηκε θετική στον ιό κι ένας ηλικιωμένος άνδρας, χωρίς η κατάστασή τους να εμπνέει καμία ανησυχία, αφού εξελίσσεται ομαλά η νοσηλεία τους.

“Πρέπει να σεβόμαστε όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τους διπλανούς μας. Υπάρχουν ορισμένοι που δυστυχώς δεν ακούνε τις εκκλήσεις της πολιτείας”, είπε επιπροσθέτως, ενώ τέλος τόνισε ότι ομαλά κυλάει η εμβολιαστική διαδικασία στο νησί, αφού εμβολιάζονται ημερησίως 50-60 άτομα.

Την ίδια στιγμή, κλειστά παραμένουν τα μισά σχολεία στο νησί, όλων των βαθμίδων, από τα νηπιαγωγεία μέχρι το Λύκειο, λόγω των θετικών κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς, αλλά και στη μαθητική κοινότητα, από την περασμένη Δευτέρα και για δέκα ημέρες.

Απτόητος ο κλήρος στην Κάλυμνο, αφού παρά τα 57 κρούσματα και παρά τα κλειστά σχολεία, οι ιερείς προεξάρχοντος του ιδίου του Μητροπολίτη Καλύμνου, Λέρου και Αστυπαλαίας κ. Παίσιου, λειτούργησαν σε τρεις εκκλησίες στη Χώρα, για την εορτή του Αγίου Χαραλάμπους, κάνοντας μάλιστα και λιτανεία με περιφορά της εικόνας.

Το γεγονός αυτό έρχεται σε αντίθεση με την εντολή που έδωσε ο ίδιος ο Μητροπολίτης Καλύμνου, στους ιερείς και το προσωπικό των ενοριών του νησιού, να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο ταχείας διάγνωσης το Σάββατο στις 2 το μεσημέρι, στα γραφεία της Μητροπόλεως, από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Την ίδια στιγμή, απτόητος συνεχίζει ο ιερέας Μιχαήλ Κουκουβάς, ο οποίος προ ημερών ετέθη σε δίμηνη αργία από τον οικείο Μητροπολίτη. Τώρα ο ίδιος, γνωστός αρνητής της μάσκας, με επιστολή του προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλύμνου ζητάει να μπει στο νοσηλευτικό ίδρυμα, χωρίς προφυλάξεις έναντι του κορωνοϊού, για να κοινωνήσει τους πιστούς, μετά από διαδικτυακή πρόσκληση που δέχθηκε από πιστούς υποστηρικτές του και μάλιστα τονίζει ότι θέλει και τηλεοπτικές κάμερες για να καταγράψουν το γεγονός.

 788 total views,  2 views today