“Η καμπύλη που ξεχάσαμε, αυξάνεται έντονα”, σχολίασε μιλώντας στον sky ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλίας Τσέρκης.

Σημείωσε μάλιστα ότι είναι αυστηρά τα μέτρα που έχουν παρθεί από την Κυβέρνηση, αλλά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και απηύθυνε έκκληση προς όλους να τα εφαρμόσουν πιστά, για να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις.

“Ας τα εφαρμόσουμε πιστά όσο μπορούμε. Αν δεν έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα έχουμε αυστηρότερα μέτρα”, είπε σχετικά.

Ερωτηθείς για τα κρούσματα που αυξάνονται στην περιοχή μας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου υποστήριξε ότι η κατάσταση θα γίνει ανησυχητική αν οι αριθμοί που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ φθάσουν για το νησί μας σε τριψήφιο νούμερο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19.

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι υπάρχει μερίδα πολιτών που νοσεί και το αποκρύπτει, φοβούμενοι τον “κοινωνικό αντίκτυπο”, κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει σε καμία περίπτωση.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό για την εποχική γρίπη από τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ο κ. Τσέρκης σχολίασε πως με βάση τα στοιχεία, το 2018-2019 από τους 318 ασθενείς που εισήχθησαν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ήταν άνω των 68 ετών, μόνο το 15% είχε εμβολιασθεί -με το εμβόλιο της γρίπης- και δεν τα κατάφεραν 154 άτομα (μόνο το 19% εξ αυτών ήταν εμβολιασμένοι).

 2,297 total views,  4 views today