Μια ερώτηση που ξάφνιασε έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στους επιτελείς του υπουργείου Αμυνας κατά την επίσκεψή του το μεσημέρι της Τετάρτης.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Πενταγώνου σχολίασαν θετικά το πόσο καλά ενημερωμένος ήταν ο Πρωθυπουργός, όπως και το ότι δόθηκε η δυνατότητα να πουν οι Αρχηγοί την άποψή τους.

Εντύπωση όμως έκανε και η ερώτηση που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον κάθε Αρχηγό Γενικό Επιτελείου: “Τι είναι αυτό που σε κρατά ξύπνιο το βράδυ κ.Αρχηγέ”; Μια ερώτηση στην οποία ανταποκρίθηκαν οι επιτελείς του Πενταγώνου, οι οποίοι ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Στις δηλώσεις του, ο Πρωθυπουργός -μεταξύ άλλων- σημείωσε ότι η επίσκεψή του στο υπουργείο Άμυνας έχει και ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους αρχηγούς και τους επιτελείς για την ενδελεχή ενημέρωση που του έκαναν και για τη ουσιαστική συζήτηση που είχαν για τις προτεραιότητες ως προς την αμυντική πολιτική της χώρας.

Τα δώρα που έλαβε ο Πρωθυπουργός

Ο κ. Μητσοτάκης έλαβε μια τιμητική πλακέτα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, με το θυρεό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και μια κορνίζα με το Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάταξης, όπου αναφέρονται οι βάσεις και οι θέσεις που υπηρέτησε ως σμηνίτης.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου προσέφερε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μια φόρμα πιλότου με όλα τα διακριτικά της πολεμικής αεροπορίας και το όνομά του και τον προσκάλεσε να πετάξουν με F-16 πάνω από το Καστελόριζο, πρόσκληση την οποία αποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μεγάλη χαρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Το Βασίλισσα Όλγα στο βυθό της Λέρου – Φωτογραφίες

Τέλος, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δώρισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το δελτίο κατάταξής του στην Πολεμική Αεροπορία.

 224 total views,  2 views today