Πόκκιας : Το ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να είναι τρίτη πολιτική δύναμη αλλά δεύτερη και αργότερα πρώτη!

388

Το στοίχημα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής είναι η μεγάλη συμμετοχή δήλωσε μιλώντας στον Sky o κ. Γιώργος Πόκκιας

Ιδιαίτερη αναφορά  έκανε στην υποψηφιότητα του κ. Λοβέρδου που όπως τόνισε έχει μεγάλη δυναμική.

Ο κ. Πόκκιας αναφέρθηκε και σε μελέτη που έδειξε πως μεγάλο ποσοστό πολιτών προτιμούν το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ανοικτό  κόμμα που έχει ανοικτές εκλογικές διαδικασίες με σεβασμό στις αρχές τις αξίες και τη προκήρυξη του.  Μπορεί τα τελευταία χρόνια να  μην είχε απήχηση για διάφορους λόγους  ωστόσο το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μια στροφή  των πολιτών σε αυτό.  Το να ψηφίσουν και  άνθρωποι από άλλους πολιτικούς χώρους δεν είναι κακό. Αντιθέτως εκτιμώ πως είναι καλό. Αυτή είναι η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας», τόνισε ο κ.Πόκκιας.

Σε ερώτηση σχετικά με τη ζημιά που μπορεί να γίνει από κάποιο κόμμα που δεν θέλει κάποιον υποψήφιο και στέλνει ψηφοφόρους να ψηφίσουν τον πιο αδύναμο κρίκο ο κ. Πόκκιας δήλωσε:

«Οι πολίτες και ο κάθε άνθρωπος δεν είναι πρόβατο που θα σταλεί για να εκτελέσει μια συγκεκριμένη αποστολή. Είναι άνθρωπου που θα ενταχθούν σε ένα μητρώο μελών και θα μπορούν να συμμετέχουν. Αυτό ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ. Το  2004 τότε ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει να ψηφίσουν όλοι μέλη και φίλοι. Άλλα κόμμα ακολούθησαν μετά  αυτή τη διαδικασία. Το μεγάλο στοίχημα είναι να έρθουν όσοι περισσότεροι πολίτες να ψηφίσουν. Χρειάζεται ένας ισχυρός πολιτικός χώρος που θα φέρει αυτό που λείπει. Όσο περισσότεροι μετάσχουν τόσο περισσότερο θα αποτύχουν οι προσπάθειες αυτών που προσπαθούν να ελέγξουν τις εκλογές. Επίσης θα είναι περισσότεροι εκείνοι που θα ψηφίσουν το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές. Η διαδικασία πρέπει να είναι ανοικτή».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πόκκιας και στην υποψηφιότητα του κ Λοβέρδου τονίζοντας πως  με την εκλογή θα επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

« Και οι δημοσκοπήσεις και το γενικότερο ρεύμα δείχνουν την προτίμηση των πολιτών  στο πρόσωπο του όπως και στον κ. Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου. Η διαδικασία είναι ανοικτή και μπορεί να φέρει το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.  Από  όσα ακούω και στην περιοχή  μας και στην υπόλοιπη Ελλάδα η υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου θα πάει πάρα πολύ καλά γιατί δίνει προοπτική στο κόμμα. Είναι μια επιλογή ολοκληρωμένη γιατί ο κ. Λοβέρδος έχει προτάσεις  για όλα τα θέματα που θα διευρύνουν το εκλογικό ακροατήριο. Επίσης αν επικρατήσει ο πολιτικός μας  χώρος θα επιστρέψει και στα σύμβολα του. Ο  χώρος μας  δεν πρέπει  να είναι τρίτη δύναμη αλλά δεύτερη και κάποια στιγμή και πρώτη».