Πότε και πως θα δοθεί το δίμηνο του επιδόματος ανεργίας

478

Από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ύστερα από την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού να ανασταλεί η λειτουργία των εποχικών ξενοδοχείων και άλλων επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας του Κορωναΐου, έως την 30η Απρίλιου, δόθηκε παράταση δύο μηνών στο επίδομα ανεργίας όλων των εποχικά εργαζόμενων των οποίων η επιδότηση έληξε το διάστημα Ιανουάριο-Μάρτιο 2020, ώστε να καλυφθούν με κάποιο τρόπο οι ανάγκες τους εξαιτίας της αναστολής έναρξης της σεζόν.

Συνολικά οι άνεργοι θα λάβουν αυτόματα ως έκτακτη ενίσχυση (μετά την λήξη του δικαιώματός τους) επιπλέον 56 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (25 ημέρες συν 3 αναλογία δώρου Πάσχα για κάθε μήνα)

Το πότε θα επιδοτηθούν οι άνεργοι εξαρτάται από το χρονικό λήξης του δικαιώματος επιδότησης ανεργίας και έχει ως εξής:

Όσων το δικαίωμα επιδότησης έληξε:

  • 1 – 31 Ιανουαρίου θα λάβουν εφάπαξ ολόκληρο το ποσό των 800€ αρχές Απριλίου.
  • 1-29 Φεβρουαρίου θα λάβουν το ποσό των 800 € είτε εφάπαξ είτε σε δυο δόσεις εντός του Απριλίου ανάλογα την ημερομηνία λήξης του δικαιώματός τους.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Με λήξη δικαιώματος αρχές Φεβρουαρίου και δεδομένου ότι στις αρχές Απριλίου θα έχουν παρέλθει 2 μήνες από τη λήξη, θα λάβουν το πόσο των 800€ εφάπαξ αρχές Απρίλη.
  • Με λήξη δικαιώματος προς τα τέλη Φεβρουαρίου, θα λάβουν 400€ αρχές Απρίλη και άλλα 400€ τέλη Απρίλη όπου και συμπληρώνεται 2μηνο από τη λήξη του δικαιώματός τους.
  • 1- 31 Μαρτίου θα λάβουν το ποσό σε δυο δόσεις, 400€ εντός Απρίλη και άλλα 400€ εντός Μαΐου.