Μεγάλη δυσαρέσκεια στις τάξεις των πολιτών και των επιχειρηματιών που  εξαιτίας της πανδημίας έχουν ταλαιπωρηθεί  προκαλέσει η είδηση που δημοσιοποίησε ο Sky για την έκδοση χρεωστικών καρτών για λογαριασμό των μελών της διοίκησης της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας θέμα που θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την παράταξη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συναινέσει σε μια τέτοια κατάσταση.

Μιλώντας στον Sky το μέλος της παράταξης περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κουνάκης τόνισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει κάτι τέτοιο. Υπογράμμισε πως οι συναλλαγές πρέπει να γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο δηλαδή γιατί την όποια δαπάνη να καταβάλλονται τα χρήματα από το όποιο μέλος του διοικητικού συμβουλίου να εκδίδεται τιμολόγιο να εγκρίνεται από τον Επίτροπο και στη συνέχεια να επιστρέφονται τα χρήματα.

«Η παράταξη μας θεωρεί πως οι συναλλαγές να γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο. Για ότι δαπανάται να εκδίδεται τιμολόγιο να ελέγχεται από τον Επίτροπο και να πληρώνεται. Να γίνονται οι πληρωμές για τις δαπάνες  να κατατίθενται τα τιμολόγια και μετά μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται να επιστρέφονται τα χρήματα. Αυτά με τις χρεωστικές  κάρτες είναι πέρα από την επιστημονική φαντασία.Εγώ θα ψηφίσω αρνητικά. Αν οι υπόλοιποι ψηφίσουν θετικά η εταιρεία θα λειτουργήσει με αυτό  τον τρόπο», είπε ο κ. Κουνάκης

«Δεν μπορεί κάποιος με μια χρεωστική κάρτα σε μια ανώνυμη εταιρεία να πηγαίνει να αγοράζει πράγματα.  Δεν θα ήθελα να σκεφθώ ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Δεν είναι δυνατό κάθε ημέρα να ελέγχουμε τις αποδείξεις των τραπεζών», είπε ο κ. Κουνάκης.

Να σημειωθεί πως για τη διοίκηση τα εκτελεστικά μέλη  της Αναπτυξιακής προβλέπονται και μισθοί και μάλιστα όχι χαμηλοί.

«Εμείς θα ψηφίσουμε αρνητικά από εκεί και πέρα οι Διευθύνων Σύμβουλος θα έχει την ευθύνη», τόνισε ο κ. Κουνάκης

Η δεύτερη αντίδραση ήρθε από το μέλος της  πολιτικής γραμματείας του ΜέΡΑ 24 κ. Θανάσης Μπαράκας που αναφέρθηκε στους μισθούς που λαμβάνουν τα εκτελεστικά  μέλη και τόνισε πως με αυτά που φέρονται να γίνονται θα ξοδευτεί όλο το μετοχικό  κεφάλαιο της εταιρείας.

«Όλα αυτά θα πρέπει να γραφτούν στους ισολογισμούς της εταιρείας», είπε.

 457 total views,  2 views today