«Η πατρίδα δεν πρέπει και δεν χρειάζεται να τιμά τους πολίτες της, αλλά οι πολίτες να τιμούν την πατρίδα τους. Η πατρίδα δεν χρωστάει τίποτα, εμείς όλοι, ως πολίτες, της χρωστάμε»…….. «οι ηγεσίες μας, οι κυβερνήσεις μας, εμείς οι ίδιοι, όλοι μαζί, δεν θα κριθούμε από το αν καταφέραμε να πατάξουμε τον κορωνοϊό ή να ανατάξουμε την Οικονομία.

Του Κων/νου Ζιαζιά, Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ

Θα κριθούμε από το αν καταφέραμε να υπερασπίσουμε με απόλυτο τρόπο τα Εθνικά Δίκαιά μας……..» , μεγάλες αλήθειες , ταπεινά λογια από έναν ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΟΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ , ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ.
Η οικογένεια του Παναγιωτη Λασκαρίδη στέκεται και πάλι στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων με συνέπεια και αφοσίωση με την δωρεά του νέου πλοίου Γενικής Υποστηρηξης «ΗΡΑΚΛΗΣ».

Η δωρεά των δύο πλοίων έρχεται σε συνέχεια της απόφασής της να αναλάβει τη χρηματοδότηση του προγράμματος αντικατάστασης ηλεκτροπαραγωγών ζευγών φρεγατών τύπου «S», στο πρόγραμμα με επωνυμία «Κύκνος». Είχε προηγηθεί η δωρεά του πλοίου «Κύκνος» για τις ανάγκες της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων αλλά και η συνεισφορά της στην αποκατάσταση του ιστορικού θωρηκτού «Αβέρωφ».
Ο δωρητής του Πολεμικού μας Ναυτικού ,Παναγιώτης Λασκαρίδης, πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον χαιρετισμό του επεσήμανε όσα πολλοί δεν έχουν τολμήσει να πουν και πολλοί περισσότεροι δεν θέλουν να ακούν: “………Αυτόν τον Πολεμικό Στόλο μας, δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια, διαχρονικές ελληνικές κυβερνήσεις και ηγεσίες, τον έχουν παραμελήσει. Τον έχουν παραμελήσει σε επικίνδυνο βαθμό και πρέπει γρήγορα, με άμεσο και δραστικό τρόπο αυτή η παραμέληση να αναταχθεί το ταχύτερο.

Η παραμέληση αυτή συνίσταται σε δύο στοιχεία:
* Πρώτον στη μεγάλη υποχρηματοδότησή του που τον κάνει να βρίσκεται σε μεγάλη δυσκολία να εκτελέσει ακόμα και τις κανονικές του υπηρεσιακές υποχρεώσεις.
* Δεύτερον να τον απεμπλέξει από μία φρικτή γραφειοκρατία, η οποία οδηγεί καρεκλοκένταυρους, ελεγκτάς, δημοσίους υπαλλήλους, να καταδικάζουν πολεμικά πλοία σε αργία και ακινησία, την ώρα που τα πλοία αυτά, θα έπρεπε να είναι ενεργά επιχειρησιακά και να βρίσκονται στις θάλασσες του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, να προστατεύουν τα Ιερά και τα Όσια μας.
Βρίσκεται η Πατρίδα σήμερα σε μία δύσκολη κατάσταση. Έχει να αντιμετωπίσει μια επιθετική, προκλητική και αναθεωρητική γείτονα. Πρέπει να σκεφτούμε εάν όλοι μας κάνουμε αυτό που πρέπει, αυτό που χρειάζεται για να ανατάξουμε αυτή την πρόκληση. Γιατί οι ηγεσίες μας, οι κυβερνήσεις μας, εμείς οι ίδιοι, όλοι μαζί, δεν θα κριθούμε από το αν καταφέραμε να πατάξουμε τον κορωνοϊό ή να ανατάξουμε την Οικονομία. Θα κριθούμε από το αν καταφέραμε να υπερασπίσουμε με απόλυτο τρόπο τα Εθνικά Δίκαιά μας…….»

ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ…ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΙΜΗΤΕΣ , ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΗΧΩΡΑ ΜΑΣ.

 5,397 total views,  2 views today