Με αφορμή τα αποτελέσματα των υγειονομικών ελέγχων κρουσμάτων COVID-19, αλλά και τα επίσημα στοιχεία ελέγχου από την ανάλυση των λυμάτων τα οποία δείχνουν ραγδαία αύξηση του ιικού φορτίου, ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας απευθύνει έκκληση στους κατοίκους του νησιού να υποβληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι στους δωρεάν ελέγχους που πραγματοποιεί σήμερα (9.00-19.00) κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο λιμάνι του Λακκίου.

Μάλιστα μετά από επικοινωνία του Δημάρχου με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, σήμερα στη 1 το μεσημέρι θα συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου για την ενημέρωση του Σώματος.Όπως ανακοινώθηκε, τα test ανίχνευσης κρουσμάτων Covid-19 θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο μέσα από αυτοκίνητο ή δίκυκλο και σε καμία περίπτωση σε πεζούς. Σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης όλων των κατοίκων, λόγω μεγάλης συμμετοχής, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επαναλάβει τη διαδικασία ελέγχου την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας σε ανακοίνωσή του τονίζει τα παρακάτω:
1) Σήμερα Τετάρτη 17-3-2021, επιβάλλεται να υποβληθούν σε test από τον ΕΟΔΥ, όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων.
2) Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, παρακαλούνται να επιδείξουν ακόμα μεγαλύτερη υπευθυνότητα και να τηρήσουν αυστηρά τα ενδεδειγμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα κατ΄ οίκον περιορισμού για 14 τουλάχιστον ημέρες και αποφυγή επαφής με τους οικείους τους.
3) Οι κάτοικοι μεγαλύτερης ηλικίας παρακαλούνται να φέρουν μάσκα ακόμα και στην επαφή τους με τους κοντινούς συγγενείς αλλά και τα οικεία πρόσωπα.
“Ο Κορωνοϊός COVID-19, είναι μια πρωτόγνωρη πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτός είναι και ο λόγος που το μεγαλύτερο όπλο στην αντιμετώπιση της είναι να επιδεικνύουμε όλοι ατομική ευθύνη και πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής.
Γι’ αυτό απευθύνουμε έκκληση προς όλους, να μην διασπείρονται φήμες και να μην στοχοποιούνται συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα να υπάρχει πανικός στην κοινωνία. Ούτε ο φόβος ούτε ο θυμός πρόκειται να διώξει αυτή τη λαίλαπα και πρέπει όλοι να κινηθούμε με ηρεμία και νηφαλιότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης, την οποία θα νικήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με σεβασμό ανθρωπιά και αλληλεγγύη προς τους νοσούντες.
Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Λέρου, όπως πάντα έτσι και σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία, με τη βοήθεια της Παναγίας, είναι δίπλα σε όλους τους πολίτες και στον καθένα ξεχωριστά”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κόλιας.
Τέλος, μετά τα επίσημα στοιχεία ελέγχου ανάλυσης λυμάτων (ΒΙΟ.ΚΑ), και την επικοινωνία του Δημάρχου Λέρου με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, σήμερα και ώρα 13.00, θα συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου για την ενημέρωση του Σώματος.

 387 total views,  4 views today