Ριζικό λίφτιγκ χρειάζεται το ακίνητο που είναι ευρύτερα γνωστό ως Ροδιακή ΄Επαυλη και περισσότερη φροντίδα ο χώρος πρασίνου που το περιβάλλει.
Να σημειωθεί πως η Ροδιακή Έπαυλη, τα συνοδευτικά κτίρια και ο περιβάλλων χώρος έχουν παραχωρηθεί χωρίς αντάλλαγμα στο Δήμο Ρόδου ,για το σκοπό της πραγματοποίησης πολιτιστικών και κοινωφελών δράσεων.
Στη συνέχεια όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ρόδου εξασφαλίστηκαν 3,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω ειδικού προγράμματος .
Το έργο θα υλοποιηθεί με δύο εργολαβίες . Η μια είναι ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ για τον αύλειο χώρο και η δεύτερη 1 εκατ. 780 χιλιάδες ευρώ για το κτίριο.
Ακόμη όμως και αν γίνει τώρα ο διαγωνισμός η ανάδοχος εταιρεία θα είναι σε θέση να εγκαταστήσει συνεργεία τον προσεχή Απρίλιο.
Η εικόνα που παρουσιάζει όμως το ακίνητο είναι απαράδεκτη. Γεννά θλίψη για τη Ρόδο του φωτός.
Οι εικόνες του skyrodos.grαποτυπώνουν την εγκατάλειψη και την αδιαφορία για ένα χώρο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι επισκέψιμος από κατοίκους και τουρίστες .
Οι ξένοι επισκέπτες που τυχόν εισήλθαν στο πάρκο δεν είδαν πράσινο και καθαριότητα. Είδαν ξερά φύλλα παντού που θα μπορούσαν να είχαν μαζευτεί από τη Διεύθυνση Πρασίνου, άσχημα γκράφιτι και άλλα σημάδια που μαρτυρούν ότι ο χώρος τις νυκτερινές ώρες συγκεντρώνει περιθωριακά στοιχεία.
Η φθορά στα εξωτερικά σημεία του κτιρίου της Ροδιακής Έπαυλης είναι εμφανής. Στο πίσω μέρος εγκαταλελειμμένοι και άδειοι χώροι . Σπασμένες πόρτες και σκουπίδια.
Βρώμικα παγκάκια στα οποία δεν μπορεί να ρισκάρει να καθίσει κανείς. Το κυκλικό καθιστικό σπασμένο και βρώμικο . Γύρω του ταινίες από αυτές που τοποθετούνται όταν λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας για την εκτέλεση έργων. Έμειναν να θυμίζουν απόπειρες επισκευών στο χώρο.
Στο πάρκο υπάρχει και σιντριβάνι. Μόνο που δεν είναι όαση δροσιάς αλλά εστία βρωμιάς καθώς είναι γεμάτο με νερό, που έχει πάρει το πράσινο χρώμα του βούρκου.
Το skyrodos.grεισήλθε λίγο πριν πέσει το σκοτάδι το περασμένο Σάββατο 29.09.18 και διαπίστωσε ότι δεν είναι επαρκής ακόμη και ο φωτισμός γεγονός που δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια στον κάτοικο ή τον επισκέπτη που θα ήθελε ενδεχομένως να μείνει στη φύση και να βρει λίγα λεπτά ηρεμίας στο άλλοτε όμορφο πάρκο.