Άρχισε η μάχη στην πολιτική αρένα, στην πορεία προς τις εκλογές της αυτοδιοίκησης.

Βγαίνουν τα σπαθιά από τα θηκάρια και οι βομβαρδισμοί αρχίζουν. Ειδικότερα ολα ξεκίνησαν σήμερα όταν τις θέσεις του ενόψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Φλεβάρης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΚΙΝΑΛ με στόχο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Φλεβάρης μιλάει για τη μετεξέλιξη της παράταξης του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, με αλλαγή στην αρχηγία και σκωπτικά κάνει λόγο για συμμαχία των ντροπαλών και για κοινά πια μυστικά.

Εμμέσως αλλά σαφώς εκφράζει ενόχληση για υποψηφιότητες που δεν έχουν ανακοινωθεί παρά το ότι υπάρχουν και μυστικά που… αποκαλύπτονται όταν κρίνεται πως είναι ο κατάλληλος χρόνος τόσο για τις διαδικασίες όσο και για τα πρόσωπα, που θα εισέλθουν στην αρένα της πολιτικής.

Πλησιάζει ο καιρός για τις εκλογές και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Κάποιοι αποφάσισαν τι θα κάνουν στις εκλογές και κάποιοι άλλοι όχι. Θα έλεγε κανείς ότι αυτό είναι συνηθισμένο και δεν εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού πάντα έτσι γίνεται. Όσοι αποφάσισαν νωρίς εφόσον αξιοποιήσουν σωστά το χρόνο που κέρδισαν ίσως μπορέσουν να αυξήσουν το εκλογικό τους αποτέλεσμα.

Υπάρχει όμως και μια ακόμα ενδιάμεση κατηγορία που θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε ως «συμμαχία των ντροπαλών». Αυτή η κατηγορία απαρτίζεται από εκείνους που αν και αποφάσισαν και συμφώνησαν το τι θα πράξουν εντούτοις ντρέπονται να το πουν…

Πέραν τούτου, ένα μυστικό, για να είναι μυστικό πρέπει να μην το γνωρίζουν πολλοί. Αν το γνωρίζουν όλοι και είναι φανερό το περιεχόμενό του, τότε είναι κοινό μυστικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Για ψεύδη κατηγορεί τον Κουνάκη ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας

Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της διαφαινόμενης συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΚΙΝΑΛ στο Νότιο Αιγαίο. Οι εκλογές στην Περιφέρεια πλησιάζουν και τα σημεία δείχνουν καθαρά κοινή κάθοδο. Πλατφόρμα για το ενιαίο τους ψηφοδέλτιο θα είναι η μετεξέλιξη της «παράταξης Μαχαιρίδη» που στη νέα της μορφή και υπό νέα ηγεσία θα απορροφήσει την πάλαι ποτέ παράταξη Σπύρου Μπενέτου και «Συριζανέλ». Ούτως ή άλλως κάποιοι εκ των τότε υποστηρικτών της άλλαξαν ήδη στρατόπεδο… Εξάλλου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα πλην όμως γνωρίζουν ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει Περιφερειακή Αρχή που θα συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε και την επόμενη θητεία.

Μάλλον όμως, ντρέπονται να μας το πουν… Ας το πουν να τελειώνουμε. Σ’ αυτά τα πράγματα δεν χρειάζονται ντροπές αφού «Κυριακή κοντή γιορτή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι σήμερα συγκυβέρνηση, θα δούμε όμως ως πότε καθώς μαζί με το νέο έτος έρχεται και η «καυτή πατάτα» της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων και ακολουθούν εκλογές όπου εκεί «τελειώνουν τα ψέματα» για όλους.

Παρόλα αυτά, πράγμα εξεζητημένο και πρωτοφανές για φιλοκυβερνητικές παρατάξεις δεν έχουν ανακοινώσει υποψηφίους και υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προφανώς ούτε πρόκειται… Η κοινή τους κάθοδος αποτελεί κοινό μυστικό.

 162 total views,  4 views today