Στο νομοσχέδιο που εκσυγχρονίζει το θεσμικό πλαίσιο για τα σκάφη αναψυχής και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του κλάδου, με σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον Sky  ο ναυτικός πράκτορας κ.Μιχάλης Ροδίτης.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα  γίνουν πλέον  ψηφιακές οι υπηρεσίες που μέχρι τώρα  λειτουργούσαν  πρωτόγονα. Επίσης θα δημιουργηθεί και  πλατφόρμα πληροφόρησης  για τους επισκέπτες.

«Η χώρα δέχεται πιέσεις από  διάφορους φορείς θαλασσίου τουρισμού να εκσυγχρονιστεί σε αυτό τον τομέα», είπε ο κ. Ροδίτης.

Επίσης δεν υπάρχει μια δομή που να δίνει στους ιδιοκτήτες γιοτ και θαλαμηγών τη δυνατότητα είπε ο κ. Ροδίτης τη δυνατότητα να κάνουν μόνοι τους κρατήσεις για να δέσουν στη Ρόδο.

Μίλησε και για κυκλώματα ακόμη και από τη γειτονική χώρα που εκμεταλλεύονται την κατάσταση και κάνουν κρατήσεις για τις θέσεις με τιμές  πολύ μεγάλες.

«Υπάρχουν και τιμολόγια που ζήτησα να σταλούν στην Εισαγγελία αλλά δεν έχει γίνει. Έφθασε η ώρα  να μπει τάξη και  να σπάσει ο προστατευτισμού», τόνισε.

Το νομοσχέδιο υπηρετεί τρεις βασικούς στόχους. Πρώτον, τον εξορθολογισμό της δραστηριοποίησης του συνόλου των επαγγελματικών σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα, υπό όρους και προϋποθέσεις που δεν θα προκαλούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών πλοίων αναψυχής.

Δεύτερον, τον εκσυγχρονισμό του καθεστώτος ασφάλισης πλοίων και πληρωμάτων των σκαφών αναψυχής.

Τρίτον, την καθιέρωση ψηφιακών υπηρεσιών για επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών που σχετίζονται με τη λειτουργία των εταιρειών πλοίων αναψυχής και των φορέων που εμπλέκονται στην δραστηριοποίησή τους, δημιουργώντας ένα Οne Stop Shop για το yachting στην χώρα μας.

 Δεν υπήρχε θέση χθες στην Κολόνα 

Σε ερώτηση για την κίνηση σε ότι αφορά το θαλάσσιο τουρισμό ο κ. Ροδίτης είπε ότι εξελίσσεται πάρα πολύ καλά.

“Το γεγονός ότι στο λιμάνι της Κολόνας δεν υπήρχε θέση δείχνει ότι η κίνηση πάει πολύ καλά”, τόνισε.

Να σημειωθεί πως φέτος η κίνηση πλησιάζει τα δεδομένα του 2017.  Πολλά σκάφη όπως είπε ο κ. Ροδίτης ήταν χθες κοντά στην Λίνδο. Η κίνηση σε  ότι αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό θα είναι πολύ καλή μέχρι το τέλος Οκτωβρίου όπως είπε ο κ. Ροδίτης.

 

 388 total views,  2 views today