Ρουμάνης: Ανεφάρμοστη θα μείνει η απόφαση της 2ης ΥΠΕ για τη μεταφορά των χειρουργείων στην ιδιωτική κλινική

292

Στη συνάντηση με το διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς Αιγαίου Ροιλό χθες, αναφέρθηκε  μιλώντας στον Sky ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.

«Συζητήσαμε με τον κ. Ροιλό  και  για το έγγραφο που εστάλη στο νοσοκομείο της Ρόδου από τη 2η ΥΠΕ. Αφορά  συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δηλαδή το διάστημα από τις 9 Μαΐου έως τις  30 Ιουνίου. Επίσης έχει να κάνει με συγκεκριμένες κλινικές δηλαδή την ορθοπεδική, τη χειρουργική και την ουρολογική. Η συμμετοχή των γιατρών είναι εθελοντική », είπε  κ. Ρουμάνης.

Όπως φάνηκε από τη χθεσινή  συνάντηση όπως είπε ο κ. Ρουμάνης,  δεν φαίνεται οι γιατροί του Νοσοκομείου να θέλουν τη μεταφορά των τακτικών χειρουργείων στην ιδιωτική κλινική με εξαίρεση μια κλινική.

«Νομίζω πως δεν θα υλοποιηθεί η απόφαση , γιατί ούτε η Ιατρική Υπηρεσία είχε την πρόθεση να συνηγορήσει. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση τελικά », είπε  κ. Ρουμάνης.

Σε ερώτηση σχετικά με το κέρδος που μπορεί να έχει η ιδιωτική κλινική από την μεταφορά των τακτικών χειρουργείων ο κ. Ρουμάνης είπε:

«Είναι τα κλασικά νοσήλια του ΕΟΠΥ. Στο όλο σκηνικό υπάρχουν πολλά άλλα θέματα  σε ότι αφορά τη νομική βάση τη λειτουργικότητα του εγχειρήματος. Σε άλλες περιοχές όπως για παράδειγμα η Λάρισα έχει υλοποιηθεί. Εδώ με εξαίρεση μια κλινική δεν νομίζω πως είναι δυνατό να υλοποιηθεί».

Ωστόσο το κόστος δαπάνης για την υγεία ανεβαίνει αν στις επεμβάσεις χρησιμοποιούνται ακριβότερα υλικά.

«Ο προγραμματισμός που υπάρχει έχει μια λίστα στα χειρουργεία. Όσο μπορούμε τη μειώνουμε. Με ένα μήνα εφαρμογής της απόφασης δεν δίνεται  λύση στο πρόβλημα », είπε ο κ. Ρουμάνης.

Ο κ.Ρουμάνης τόνισε ακόμη,  πως τελεί σε αναμονή  της απόφασης της πολικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας,  για την αντικατάσταση του.

Δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον θέλουν να έχει εξασφαλίσει κάποια θέση  στη Θεσσαλονίκη.