Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ είναι 884, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν στη Ρόδο και 8 στην Κάλυμνο.

Στη μονάδα covid-19 νοσηλεύονται σήμερα πέντε ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από την Πάτμο την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως δήλωσε στον sky ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γρηγόρης Ρουμάνης, η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία και εξελίσσεται ικανοποιητικά. «Να πειθαρχήσουμε και να κάνουμε υπομονή», συνέστησε ο κ. Ρουμάνης, τονίζοντας ότι σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες η κατάσταση χρίζει προσοχής για να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιικού φορτίου.

Αναφορικά με την προσέλευση από νωρίς το πρωί στην είσοδο του Νοσοκομείου από κόσμο που έσπευσε να ελεγχθεί για κορωνοϊό, ο κ. Ρουμάνης είπε στον sky ότι ήταν αυξημένη με τους περισσότερους που ανησυχούν να έχουν κάποια σχέση με θετικό κρούσμα ή να είναι ήδη θετικοί οι ίδιοι. “Είναι κρίμα στο τέλος της πανδημίας, αν όλα εξελιχθούν αισίως, να κάνουμε τη χειρότερη δυνατή εμφάνιση, ενώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν είχαμε εικόνα αυξημένων κρουσμάτων”, είπε μεταξύ άλλων ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Σήμερα rapid tests γίνονται στο πάρκινγκ του Δημαρχείου, από το πρωί έως 2:30 το μεσημέρι, όπου και σχηματίζονται ουρές από κόσμο και στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου Ρόδου θα γίνονται από τις 4 έως τις 10 το βράδυ. Εντωμεταξύ από νωρίς το πρωί ουρά σχηματίσθηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου από  Ροδίτες υπό το φόβο του κορωνοϊού και ύστερα από τα πολλά καταγεγραμμένα κρούσματα, σπεύδοντας στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα για να ελέγξουν αν έχουν νοσήσει.

 491 total views,  2 views today