Ρούφα: Το δημοτικό συμβούλιο Κω να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην απογοητεύσει την κοινωνία

134

Την άποψη ότι το πρόβλημα που παρουσιάζει ο τομέας της Υγείας πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά εξέφρασε μιλώντας στον Sky η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όραμα Δράση» της Κω κ. Ιωάννα Ρούφα.

«Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά οριστικά και αμετάκλητα. ¨Πρέπει να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας στο νησί μας. Οι παρατάξεις της μειοψηφίας πήραν πρωτοβουλία έθεσαν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Κω. Ακολούθησε η απόφαση που ελήφθη από το  Δήμο της Κω.  Την υλοποίηση της επιδιώκει η παράταξη μας που συνέβαλε στη λήψη της», δήλωσε η κ. Ρούφα.’

Η κ. Ρούφα αναφέρθηκε στην πραγματοποίηση του Παγκωακού συλλαλητηρίου στις 6 Μαίου και τις  συναντήσεις που είχε το Συντονιστικό Όργανο της Κω  στην Αθήνα.

«Θέσαμε τα ζητήματα και τα προβλήματα .Το πιο σημαντικό είναι πως το νοσοκομείο της Κω δεν μπορεί στοιχειωδώς πλέον να λειτουργήσει.Πήραμε υποσχέσεις που είναι στη θετική κατεύθυνση. Θα συνδράμουμε και εμείς. Προτείναμε  στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα σε ότι αφορά την παροχή κινήτρων στους γιατρούς ώστε να πείθονται να υπηρετούν στα νησιά», είπε η κ. Ρούφα.

Στόχος είναι όπως είπε εκτός από τους μόνιμους διορισμούς,  οι μετακινήσεις των γιατρών  να μην γίνονται μόνο για δύο μήνες αλλά για  όλη τη σεζόν.

«Η  κοινωνία της Κω έχει εξαντλήσει τις αντοχές της σε ότι αφορά τα προβλήματα του τομέα Υγείας.  Θα προχωρήσουμε βήμα βήμα.  Δεν θεωρούμε πως αντιμετωπίσαμε την κατάσταση με μια επίσκεψη στην Αθήνα. Θα παρακολουθήσουμε την υλοποίηση της απόφασης και για το Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια  ώστε να λειτουργήσει. Το δημοτικό συμβούλιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην απογοητεύσει την κοινωνία» , είπε η κ. Ρούφα.