Ταξιδιωτική οδηγία προκειμένου να αποφεύγουν οι Ρώσοι τουρίστες και επιχειρηματίες την Ελλάδα για λόγους ασφαλείας, λόγω του αντιρωσικού κλίματος που έχει πυροδοτήσει η ελληνική κυβέρνηση με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών και τις κατηγορίες που έχει εκτοξεύσει σε βάρος τους ότι εργάζονταν κατά των ελληνικών συμφερόντων, είναι πιθανόν να εκδώσει τις επόμενες ημέρες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οπως αναφέρουν πηγές από τη Μόσχα «Το ταξίδι και η παραμονή των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα, πλέον μπορεί να εξελιχθεί σε μια επικίνδυνη για την ασφάλειά τους διαδικασία.

Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ρωσία υπονομεύει τα εθνικά της συμφέροντα, άρα και οι Ρώσοι πολίτες δεν πρέπει να θεωρούν ασφαλή την χώρα.

Τις επόμενες ημέρες θα ληφθεί απόφαση για τα μέτρα που θα λάβει η ρωσική κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών που ταξιδεύουν στην Ελλάδα».

Αν τελικά εκδοθεί τουριστική οδηγία θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα για τουριστικούς προορισμούς, όπως η Χαλκιδική, η Πιερία, η Αττική, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Κρήτη κλπ.

Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έρχονταν στην Ελλάδα 500.000 επιπλέον Ρώσοι τουρίστες από αυτούς που ήδη έχουν επισκεφθεί το 2018 την Ελλάδα.

Από αυτούς ένα ποσοστό της τάξης του 40-60% αναμένεται να επηρεαστεί από την ταξιδιωτική οδηγία και να ακυρώσουν την επίσκεψη στην χώρα μας, εφ’όσον επικρατήσουν οι «σκληροί» που θέλουν να δοθεί «βαριά» απάντηση στην Αθήνα και εκδοθεί τελικά η οδηγία.

Στο Κρεμλίνο, ο ίδιος ο Β.Πούτιν μελετά το ζήτημα και θα λάβει αποφάσεις μετά τον τελικό του Μουντιάλ και την συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ, αφού στην παρούσα χρονική στιγμή οι Ρώσοι δεν θέλουν να κάνουν κάτι που θα επισκιάσει την λάμψη της διοργάνωσης και την συνάντηση των δύο ανδρών.

Την προηγούμενη φορά που το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία ήταν το 2015 για τη Τουρκία.

Τότε τα ρωσικά πρακτορεία ακύρωναν μαζικά τις κρατήσεις.

Δεν αποκλείεται το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να καλέσει και όλους τους Ρώσους πολίτες που βρίσκονται στην Ελλάδα να φύγουν από τη χώρα «Λόγω του αντιρωσικού κλίματος που καλλιεργεί η κυβέρνηση» αλλά να συστήσει «σε όσους βρίσκονται στην χώρα αυτή για προσωπικούς λόγους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους»

 224 total views,  2 views today