Ρόδη Κράτσα : Η εκλογή Μακρόν εμπνέει αισιοδοξία και στη χώρα μας

80

Στην επανεκλογή του Εμμανουέλ Μακρόν στη θέση του Προέδρου της Γαλλίας αναφέρεται με σύντομη αλλά περιεκτική ανακοίνωση της η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου

Όπως  υπογραμμίζει η επανεκλογή του εμπνέει αισιοδοξία για τη Γαλλία για την Ευρώπη και για τη χώρα μας της οποίας  είναι σύμμαχος σταθερός. Η κ. Κράτσα αναφέρει:

Ο Εμμανουέλ  Μακρόν επανεξελέγη  Πρόεδρος. Vive la France!  Vive l’ Europe!Γαλλικές και ευρωπαϊκές σημαίες κυματίζουν στο Παρίσι. Αισιοδοξία για την Γαλλία, για την Ευρώπη και για την χώρα μας, της οποίας είναι σταθερός σύμμαχος.

Ικανοποίηση και ανακούφιση για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών  στη Γαλλία   όπου επανεξελέγη ο Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζει το σύνολο του γερμανικού Τύπου, είναι ωστόσο εμφανής η ανησυχία αρκετών σχολιαστών για την επόμενη μέρα, τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Ευρώπη.

«Ο Μακρόν κερδίζει, όμως έχει λίγους λόγους να το γιορτάζει», συνοψίζει η εφημερίδα Bild σε σχόλιό της και εξηγεί ότι «πολλοί στην Ευρώπη έβγαλαν έναν αναστεναγμό ανακούφισης με το αποτέλεσμα, ωστόσο οι εκλογές δείχνουν ότι ο αποκλεισμός της δεξιάς στη Γαλλία εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά ξεκάθαρα καταρρέει».

Στο άρθρο υπενθυμίζονται τα ποσοστά της επικράτησης του κ. Μακρόν επί της κυρίας Λεπέν το 2017 (66,1 έναντι 33,9%) και του Ζακ Σιράκ επί του πατέρα της, του Ζαν-Μαρί Λεπέν, το 2002 (82,2% έναντι 17,8%).