Στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου και στις προοπτικές της επόμενης αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky ο Regional Director of Franchise Operations Greece Thomas Cook κ. Νικήτας Νικηταράς.

Όπως τόνισε ο όγκος των αφίξεων τουριστών φέτος ήταν ίδιος περίπου με πέρσι.
«Για μας η Ελλάδα είναι η γενέτειρα των τελευταίων ξενοδοχειακών καινοτομιών . Είναι και το «σπίτι» μερικών από τα πιο παλιά ξενοδοχεία όπως το Sunwing Kalithea. Θα συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στην Ελλάδα με κάθε τρόπο. Η χώρα κατέχει την τρίτη θέση στην κατάταξη των διακοπών, φέτος σύμφωνα με τις εκθέσεις από τις κύριες τουριστικές αγορές. Πέρσι κατορθώσαμε να φέρουμε τρία εκατομμύρια παραθεριστές. Φέτος ο όγκος ήταν σχεδόν ο ίδιος. Παρότι στην αρχή του έτους πήραμε την απόφαση να μειώσουμε το ρίσκο αφαιρώντας λίγο από το προγραμματισμένο capacity έχοντας λάβει τα μηνύματα από το περασμένο έτος. Οι κρατήσεις ήταν σύμφωνές με τις εκτιμήσεις για μειώσεις που είχαν γίνει. Η αβεβαιότητα στην αρχή εκτιμούμε ότι οδήγησε σε βραδύτερες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2019», δήλωσε.

Σε ερώτηση για τους τις αιτίες που προκάλεσαν τη μείωση των κρατήσεων ο κ. Νικηταράς δήλωσε :
«Η κίνηση των κρατήσεων έγινε βραδύτερη εξαιτίας διαφόρων παραγόντων . Για παράδειγμα για την Αγγλική αγορά οφείλεται στο Brexit . Η νομισματική αδυναμία και ο προβληματισμός για το περιβάλλον είναι οι λόγοι που επηρέασαν αρνητικά τους Σκανδιναβούς».

Όσο για την επόμενη σεζόν ο κ. Νικηταράς τόνισε πως προτεραιότητα για τον Thomas Cook είναι η προσέλκυση ποιοτικότερου τουρισμού στην Ελλάδα.

«Η προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου γίνεται μέσα από τα brand των ξενοδοχείων μας με συνεχείς καινοτομίες από την εταιρεία . Η κινήσεις αυτές συμβαδίζουν με τις προσδοκίες των επισκεπτών . Να μην ξεχνάμε πως η συμπεριφορά τους αλλάζει και υπάρχει εξατομίκευση σε ότι αφορά τις καινοτομίες στις υπηρεσίες που τους προσφέρονται. Θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε την Ελλάδα ως προορισμό βασιζόμενοι στους ξενοδόχους που συνεργαζόμαστε .Είμαστε σε συζήτηση με τους συνεργάτες μας για συναρπαστικά έργα και για το επόμενο έτος και όχι μόνο», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ημερίδα για την καθαρή ενεργειακή μετάβαση της Χάλκης

Σε ότι αφορά τις επενδύσεις υπογράμμισε πως θα συνεχιστούν. Η εταιρεία με τους συνεργάτες της διαθέτει 13 ξενοδοχεία. Η διοίκηση της πιστεύει στην Ελλάδα και επενδύσει σε αυτή με έργα. Αναφέρθηκε στην επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση ενός συγκροτήματος 2 κτιρίων (240 δωμάτια), στο Sunwing Kallithea στη Ρόδο. Η κίνηση αυτή όπως εξήγησε έρχεται ως συνέχεια επενδύσεων 7 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκαν για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου το χειμώνα, συμπεριλαμβάνοντας την προσθήκη δωματίων με πισίνα,

Σχετικά με την επέκταση της σεζόν για τη Ρόδο και την Κω ο κ. Νικηταρας είπε:
«Έχοντας φέρει τους πρώτους μας πελάτες πριν από 150 χρόνια δηλαδή το 1869 έχουμε μακροβιότερη σχέση με την Ελλάδα από όλους. Η Ρόδος και η Κως είναι στο προσκήνιο για τον Thomas Cook. Στα δύο νησιά διαθέτουμε μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία του χαρτοφυλακίου μας. Φέτος άνοιξαν δύο Cooks Club . Αυτό της Ρόδου θα λειτουργεί όλο το χρόνο. Αυτό δείχνει και την διάθεση και τη δέσμευση της εταιρείας για μια παρατεταμένη τουριστική σεζόν».

 170 total views,  2 views today