Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η επιτυχία των αποφοίτων των λυκείων της Ρόδου και των υπολοίπων νησιών του νομού,  στις Πανελλήνιες εξετάσεις όπως δείχνουν τα στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας.

Χαρακτηριστικό είναι πως πάρα πολλά παιδιά όχι μόνο από τη Ρόδο αλλά και από απομακρυσμένα νησιά του νομού κατάφεραν να μπουν σε σχολές της επιλογής τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως η μοναδική υποψήφια από το Αγαθονήσι κατάφερε να εισαχθεί στην ΑΣΤΕΡ.

Την ικανοποίηση αλλά και τη χαρά του για τη μεγάλη επιτυχία των μαθητών της Δωδεκανήσου εξέφρασε στο Skyrodos.gr ο προιστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

” Οι μαθητές των λυκείων της Ρόδου και των υπολοίπων νησιών του νομού πήγαν πάρα πολύ καλά στις Πανελλήνιες. Κατάφεραν οι περισσότεροι να μπουν στις σχολές που ήθελαν, Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί δικαιώνονται έτσι οι κόποι τους. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Αλλά και τα παιδιά που δεν πέτυχαν δεν θα πρέπει να απογοητεύονται γιατί θα έχουν και άλλες ευκαιρίες στη ζωή τους”, δήλωσε ο κ. Παπαδομαρκάκης.

Στα τρία μεγάλα λύκεια του νησιού σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έχει περάσει το 98% των υποψηφίων.
Μιλώντας στον Sky οι διευθυντές του 1ου και του 3ου Λυκείου κκ. Βασίλης Ζήκας και Ανδρέας Μαρίνος εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την επιτυχία των μαθητών.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι . Η επιτυχία των μαθητών μας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο φέτος. Ελάχιστοι έμειναν χωρίς σχολές», δήλωσαν στο skyrodos.gr οι κκ. Βασίλης Ζήκας και Α Μαρίνος.

Τουλάχιστον 22 απόφοιτοι από το 1ο Λύκειο Ρόδου πέρασαν σε καλές σχολές.

Μιλώντας στον Sky o κ. Δημήτρης Ζήσης που πέρασε στη σχολή Ικάρων από το 1ο Λύκειο Ρόδου τόνισε πως η επιτυχία του οφείλεται στην σκληρή δουλειά και το πολύ διάβασμα του.

«Ήθελα να έχω καλούς βαθμούς. Το επεδίωκα γιατί αυτό θα ήταν το εφαλτήριο μου για να μπω σε μια καλή σχολή. Η σχολή Ικάρων ήταν η πρώτη μου επιλογή», δήλωσε ο κ. Ζήσης
Σε ερώτηση για αυτά που θυσίασε για να εισαχθεί σε μια καλή σχολή ο κ. Ζήσης είπε ότι θυσίασε τον ελεύθερο χρόνο.

« Θυσίασα τον ελεύθερο χρόνο. Ωστόσο αυτό έκαναν και τα άλλα παιδιά οπότε δεν αισθάνομαι πως έχω χάσει κάτι», είπε ο κ. Ζήσης.

Για την επιτυχία του να εισαχθεί στην Ιατρική Αθηνών μίλησε ο κ. Κυριάκος Σπάρταλης.
«Ήταν στόχος ζωής για μένα η Ιατρική Σχολή Αθηνών. Διάβαζα όσο έπρεπε. Δεν θεωρώ ότι μελετούσα υπερβολικά. Μελετούσα με προσοχή εστιάζοντας εκεί που έπρεπε μένοντας στον στόχο μου», δήλωσε ο κ. Σπάρταλης που ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές που πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και έκαναν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Για την εισαγωγή του στην Οδοντιατρική Αθηνών μίλησε στο Skyrodos.gr o κ. Στυλιανός Αρνικιού .

 

” Ήταν μια κοπιαστική χρονιά . Διάβαζα πάρα πολύ γιατί ήθελα να πετύχω το στόχο μου. Την επιτυχία μου την οφείλω στους γονείς μου και την οικογένεια μου”, δήλωσε ο κ. Αρνικιού που παραδέχθηκε ότι για να πετύχει το στόχο του χρειάστηκε να κάνει θυσίες που όμως άξιζαν τον κόπο.

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Λυκείου

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου προέβει σε ανακοίνωση για τη μεγάλη επιτυχία των παιδιών στις εξετάσεις. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟΥ (1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου) συγχαίρει όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019 (επιτυχόντες και μη επιτυχόντες), τους άξιους καθηγητές τους ,τους γονείς τους που ήταν συμπαραστάτες τους σε αυτή την προσπάθεια. Από αυτή την διαδικασία βγήκαν όλοι κερδισμένοι.

Σημασία έχει η προσπάθεια , ο αγώνας και η διεκδίκηση. Σχετικά με τα αποτελέσματα της εισαγωγής μαθητών του ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟΥ στα ΑΕΙ : Οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟΥ (1ου ΓΕΛ Ρόδου) για μια ακόμη χρονιά είχαν μεγάλες επιτυχίες στην εισαγωγή τους στα ΑΕΙ. Σε σύνολο 106 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι επιτυχόντες ήταν 103 (ποσοστό 98 %).

Μεταξύ των επιτυχόντων είχαμε πολλές επιτυχίες στις λεγόμενες Μεγάλες Σχολές:
Ιατρική, Οδοντιατρική, Ικάρων, Πολυτεχνείο, Νομική, Ψυχολογίας, ΣΣΑΣ, ΣΣ Ευελπίδων, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Φυσικό, Μαθηματικό, Φιλοσοφική, Παιδαγωγικές, Οικονομικές Σχολές κλπ.
Ιατρική: 3 Επιτυχόντες !!!!
Οδοντιατρική: 1 Επιτυχών
Σχολή Ικάρων: 1 Επιτυχών
Πολυτεχνείο: 18 Επιτυχόντες
Εφαρμοσμένων Μαθηματικών – Μαθηματικό – Φυσικό: 10 επιτυχόντες
Νομική: 1 Επιτυχόντας
Ψυχολογίας – Φιλολογίας:11
Σχολή Ευελπίδων: 2 Επιτυχόντες
ΣΣΑΣ: 1 Επιτυχόντας
Χρηματοοικονομικά – Διοίκηση Επιχειρήσεων – Οικονομικές Σχολές: 30 Επιτυχόντες

Επίσης πολλοί μαθητές ήταν επιτυχόντες σε σχολές που ήταν πρώτη επιλογή των υποψηφίων.

Κλείνοντας ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ» στα παιδιά μας, στις οικογένειές τους στους άξιους καθηγητές του σχολείου που ήταν αρωγοί καθ όλη την διάρκεια της μαθητικής τους πορείας στο ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ.
Καλή δύναμη και καλές σπουδές σε όλους.

3ο Λύκειο- Αγγίξαμε το απόλυτο 

Στην επιτυχία των μαθητών του 3ου Λυκείου αναφέρεται με ανακοίνωση του ο διευθυντής του 3ου Λυκείου ( Καπνοβιομηχανία) κ. Α Μαρίνος.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του αναφέρει τα ακόλουθα:

93%: ποσοστό δυσθεώρητο και υψηλότερο από κάθε άλλη χρονιά πέτυχαν εφέτος οι συμμετέχοντες στις πανελλαδικές μαθητές και μαθήτριες της Καπνοβιομηχανίας.

Για μια ακόμη φορά η προσπάθεια των μαθητών/-τριών μας αλλά και η σωστή καθοδήγηση από το έμπειρο διδακτικό προσωπικό, όπως η προσήλωση και εστίαση σε μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα, η κατανόηση του δύσκολου και ψυχοφθόρου αγώνα των παιδιών και η ψυχολογική στήριξη, έφεραν αποτελέσματα πολύ καλύτερα από τον πανελλήνιο δείκτη. Τα αποτελέσματα των μαθητών/-τριών του 3ου Λυκείου (Καπνοβιομηχανίας) στις Πανελλαδικές εξετάσεις ήταν αυτά που όλοι επιθυμούσαμε. Δικαιώθηκαν οι κόποι πολλών ετών των ίδιων, των οικογενειών τους αλλά και των ανθρώπων του σχολείου, που τους συνέδραμαν στην επίπονη προσπάθειά τους. Η χαρά και η υπερηφάνεια των εκπαιδευτικών και της διεύθυνσης του σχολείου είναι μεγάλη για τον καθένα και την καθεμία από τους αποφοίτους μας είτε επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.
Ιατρική, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Βιολογία, Νομική, Ψυχολογία, Φιλολογία… είναι μερικές από τις σχολές – τμήματα επιτυχίας των μαθητών μας. Οι τελειόφοιτοί και οι απόφοιτοι μας, συνεχίζοντας την παράδοση των προηγούμενων ετών, ξεχώρισαν σημειώνοντας υψηλές επιδόσεις, πέτυχαν τον στόχο τους, εισήχθησαν σε σχολές της πρώτης επιλογής τους και σε μεγάλο βαθμό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Νομική: 4 μαθητές/-τρίες
Ψυχολογία: 2 μαθητές/-τριες
Ιατρική: 1 μαθητής
Πολυτεχνικές σχολές: 10 μαθητές/-τριες
Φιλοσοφική – Παιδαγωγικά: 17 μαθητές/-τριες
Φυσικομαθηματικές σχολές: 5 μαθητές/-τριες
Χρηματο-οικονομικά: 25 μαθητές/-τριες

Τουλάχιστον 20 απόφοιτοι του 3ου Λυκείου  Ρόδου  πέρασαν σε καλές σχολές.

Για την επιτυχία του να εισαχθεί στη Νομική Κομοτηνής μίλησε στο skyrodos.gr o απόφοιτος του 3ου Λυκείου  κ. Γαρύφαλος Στυλιανίδης.

“Κοπίασα όπως όλα τα παιδιά  εδώ και πολύ καιρό για να επιτευχθεί αυτό το καλό αποτέλεσμα. Το μήνυμα μου είναι ότι δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Να αγωνιζόμαστε διαρκώς για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου τους καθηγητές μου και τους φίλους μου”, δήλωσε ο κ Γαρύφαλος Στυλιανίδης.Όσο για αυτά που θυσίασε ήταν ο ελεύθερος χρόνος όπως μας είπε αλλά άξιζε τον  κόπο.

Νίκος Μυλωνάς : Διάβαζα πάρα πολύ

Μαθητής του 3ου Λυκείου και ο Νίκος Μυλωνάς που πέτυχε να εισαχθεί  στο Τμήμα Χημείας στην Καβάλα. Διάβαζε παρά πολύ όπως μας είπε.

” Διάβαζα πολύ θα έλεγα υπερβολικά πολύ. Ήθελα να πετύχω να μπω σε μια καλή σχολή. Η επιτυχία οφείλεται σε όσους με στήριξαν στην οικογένεια μου και στους καθηγητές μου στο σχολείο και το φροντιστήριο”, δήλωσε ο κ. Μυλωνάς.

Δημήτρης Κουρμάνος : Δεν έχω προσπαθήσει πιο πολύ στη ζωή μου

Μιλώντας στο skyrodos.gr o Δημήτρης Κουρμάνος που κατάφερε να εισαχθεί στη σχολή Μηχανικών και Διοίκησης στα Χανιά τόνισε πως πότε δεν έχει προσπαθήσει περισσότερο στη ζωή του.

” Διάβαζα όπως όλοι πάρα πολύ. Κατάφερα τουλάχιστον να εισαχθώ στη σχολή που είχα επιλέξει από την αρχή. Θέλω να γίνω μηχανικός γιατί είναι ένα επάγγελμα με μέλλον”, δήλωσε ο κ.  Κουρμάνος.

Ο βουλευτής  Βασίλης Υψηλάντης

Ο Κοσμήτορας και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Βασίλης Α. Υψηλάντης, Βουλευτής Δωδεκανήσου με την ανακοίνωση των βάσεων για τις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές της χώρας προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

« Εκφράζω τα θερμότερα συγχαρητήρια μου, στις νέες και τους νέους της Δωδεκανήσου, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Εύχομαι να έχουν υγεία, πρόοδο και ευόδωση κάθε στόχου στη ζωή τους.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στις οικογένειες και τους καθηγητές τους, που τους στήριξαν στην πρώτη αυτή μεγάλη και σημαντική προσπάθειά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Καρίκης: "Δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές στο σχήμα των Αντιδημάρχων Ρόδου"

Τα νέα παιδιά που δεν κατάφεραν τον στόχο αυτό να μην απογοητευθούν. Το ταξίδι στη ζωή προσφέρει πολλές και σημαντικές ευκαιρίες. Η απώλεια αυτού του πρώτουστόχου δε σημαίνει το τέλος, αλλά την αρχή για μια νέα καρποφόρα προσπάθεια.
Αρκεί να δοθεί πίστη στον εαυτό μας, στις δυνάμεις μας και να προχωράμε μπροστά.»

Η βουλευτής Μίκα Ιατρίδη

Σε μήνυμα της η βουλευτής της ΝΔ  Μίκα Ιατρίδη αναφέρει :
«Θα ήθελα να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τους μαθητές και τις μαθήτριες για την επιτυχία της εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία στη νέα ακαδημαϊκή τους πορεία.
Θα ήθελα να πω στους μαθητές και τις μαθήτριες, που δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, να μην απογοητεύονται, μια και η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες και να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία στην επόμενη προσπάθεια τους και στον όποιο νέο στόχο μπορεί να έχουν θέσει.
Η σκέψη μου, ως μητέρα, είναι και στους γονείς, οι οποίοι στηρίζουν με όλη τους την ψυχή τα παιδιά τους, αλλά και στους καθηγητές και τις καθηγήτριες που με όρεξη και επιμονή μεταδίδουν τις γνώσεις τους στους μαθητές και τις μαθήτριες μας».

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ Χατζημάρκος 

Στο συγχαρητήριο μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρει τα ακόλουθα:

Σήμερα τελειώνει η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που έδωσαν με επιτυχία τον αγώνα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έδωσαν τις προσωπικές τους μάχες μέσα σε συνθήκες αβεβαιότητας και με αίσθημα ανασφάλειας για το μέλλον, μεγιστοποιεί την αξία και το μέγεθος της επιτυχίας τους.
Συγχαρητήρια αξίζουν στους γονείς, στις οικογένειες, που κατάφεραν να σταθούν στο πλάι των παιδιών τους, να τα στηρίξουν ηθικά και υλικά στην προσπάθειά τους, στους εκπαιδευτικούς, που έφεραν εις πέρας το έργο τους.

Μαθητές και μαθήτριες που δεν βρήκαν το όνομά τους στις λίστες των εισακτέων, δεν πρέπει να δουν την «ήττα» και την «αποτυχία» ως αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους. Αντιθέτως! Στο ξεκίνημα της ενήλικης ζωής τους , μπροστά τους έχουν μόνο νέες προκλήσεις και νέες ευκαιρίες. Όσο υπάρχουν τα όνειρα, η δύναμη να παλεύεις γι αυτά και να τα διεκδικείς, δεν υπάρχουν αποτυχίες!

Το Υπέροχο Ταξίδι της Ζωής μόλις ξεκινά.
Η Δουλειά, με Αφοσίωση και Συνέπεια, πάντα ανταμείβει.

Σε μια χώρα που προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της, δικό μας στοίχημα είναι να δημιουργήσουμε μια πατρίδα που θα μπορέσει να κρατήσει τα παιδιά της και να φέρει πίσω όσα έφυγαν.
Ο τόπος τους, η χώρα τους θα είναι πάντα εδώ, τελικός προορισμός και αποστολή συνάμα.
Δική μας ευθύνη είναι να διαμορφώσουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο τα όνειρα θα μπορέσουν να ανθίσουν και να δώσουν καρπούς.

Ο αντιπεριφερειάρχη Φ . Ζαννετίδης

Στο μήνυμα του για την επιτυχία των μαθητών ο κ. Ζαννετίδης αναφέρει:

Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.  Τους εύχομαι καλή ακαδημαϊκή πορεία και ευόδωση των στόχων τους. Επίσης να συγχαρώ τους γονείς και τους καθηγητές που κοπίασαν για την επιτυχία των παιδιών.Για τα παιδιά που τώρα δεν τα κατάφεραν, να μην απογοητευτούν. Η αποτυχία αυτή είναι η ευκαιρία  για μια νέα προσπάθεια.Σίγουρα παρακάτω η ζωή θα τους προσφέρει πολλές και σημαντικές ευκαιρίες.

O Χαράλαμπος Κόκκινος

Με αφορμή την ανακοίνωση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας για το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος προέβη στην παρακάτω δήλωση στα Μ.Μ.Ε.:
«Σήμερα έλαβε τέλος η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις. Η ανακοίνωση των βάσεων και κατ’ επέκταση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ολοκληρώνει μια διαδικασία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες Ελληνόπουλα με την άμεση στήριξη των εκπαιδευτικών της χώρας και τη συνδρομή των γονιών τους και συγγενικών τους προσώπων.
Συγχαίρω θερμά όσους πέτυχαν το στόχο τους και συνεχίζουν τον αγώνα για μάθηση στα πανεπιστήμια και Α.Τ.Ε.Ι. της χώρας. Κέρδισαν μια μάχη και συνεχίζουν… διότι ο αγώνας για την απόκτηση γνώσεων είναι συνεχής και η δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση αποτελούν ατομική υποχρέωση και αναγκαιότητα με βάση τα δεδομένα της εποχής μας. Καλή επιτυχία στη φοιτητική ζωή και στα νέα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα βρεθούν και καλή σταδιοδρομία. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους Δωδεκανήσιους μαθητές που μας έκαναν όλους περήφανους με την επιτυχία τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας.
Εύχομαι καλή τύχη και να μη νιώσουν καμία απογοήτευση ή πίκρα οι νέοι και οι νέες που δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους και να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η ζωή θα τους δώσει πολλές ευκαιρίες και απαιτεί διαρκή αγώνα και προσπάθεια. Έχουν επιλογές και πρέπει και μπορούν να τις αξιοποιήσουν».

Ο  δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος 

Συγχαρητήρια έδωσε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος στους μαθητές που πέτυχαν να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αναλυτικά ο δήμαρχος αναφέρει τα ακόλουθα:

Η εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αποτελεί την δικαίωση μιας μακρόχρονης και επίμοχθης προσπάθειας, προετοιμασίας, αγώνα και αγωνίας για την κατάκτηση των στόχων και των επιδιώξεων των αποφοίτων της Μέσης  Εκπαιδεύσεως.
Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες, στους γονείς και στους καθηγητές, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά σ’ αυτήν την επιτυχία.

Στην νέα σας πορεία στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σας ευχόμαστε, καλό ξεκίνημα, καλές σπουδές, καλή πρόοδο. Η γνώση χρειάζεται αντοχές και κουράγιο.
Ωστόσο, οι επιλογές, οι ευκαιρίες και οι εξετάσεις στη ζωή είναι πολλές για όλους ΜΑΣ.

Προχωρήστε, ως ενήλικοι πολίτες, με το βλέμμα μπροστά, με δύναμη, με προσοχή, με αξιοπρέπεια, με ευθύνη για τις πράξεις και παραλείψεις σας. Η ζωή, η νεότητα, η δημιουργία, το μέλλον είναι δικό σας. Εκπληρώσετε τους σκοπούς και τα όνειρά σας, με ήθος, με αξίες και ιδανικά για την ολοκλήρωση της προσωπικότητας σας. Τα θεμέλια της επιτυχίας είναι: Γνώση, εργασία, εντιμότητα.

Το υπουργείο Παιδείας

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας: α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Oνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα εστάλησαν  ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και αναρτήθηκαν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως καθοδική τάση με εξαίρεση κυρίως οικονομικές σχολές κυρίως σε μεγάλες περιφέρειες και τις σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν οι βάσεις εισαγωγής.

Ειδικότερα, όπως είπε η κ. Κεραμέως καταγράφεται πτώση περίπου 100-200 μορίων στη Νομική, 200-300 μορίων στις Ιατρικές, 300-800 μορίων στις Πολυτεχνικές, 600 μορίων στις Παιδαγωγικές και 500-1000 μορίων στις Μαθηματικές.

Ανοδος καταγράφεται στην Πληροφορική κατά 300 μόρια αλλά και στις οικονομικές και αστυνομικές σχολές.

Ενδεικτικά, οι βάσεις για την Ιατρική Αθήνας είναι 18.724 μόρια, για την Ιατρική Θεσσαλονίκης 18.585 μόρια, για τη Νομική Αθήνας 18.013 μόρια, για τη Νομική Θεσσαλονίκης 17.824 μόρια ενώ για την Πληροφορική και Τηλεπικοινωνιών Αθήνας 17.015 και την Αρχιτεκτονική Αθήνας (ΕΜΠ) 19.050 μόρια αντίστοιχα.

Οι εγγραφές των επιτυχόντων σε ιδρύματα που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας (όχι των υπουργείων Aμυνας και Προστασίας του Πολίτη) θα γίνουν ηλεκτρονικά κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις γραμματείες των τμημάτων.

Για όσους πρωτοετείς φοιτητές ενδιαφέρονται να πάρουν μετεγγραφή, η προθεσμία αρχίζει αρχές Νοεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι, μέσω της ειδικής εφαρμογής μετεγγραφών στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr, υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μετεγγραφής τους. Οι αιτούντες έχουν δικαίωμα υποβολής μίας και μόνο ηλεκτρονικής αίτησης μετεγγραφής για αντίστοιχη σχολή ή τμήμα έως δύο διαφορετικών ΑΕΙ. Με βάση τον νόμο, ο αριθμός των μετεγγραφών που θα εγκριθούν θα είναι έως 15% του αριθμού των εισακτέων κάθε σχολής και τμήματος.

Η επιλογή θα γίνει με μοριοδότηση των αιτούντων, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Κατόπιν, οι αιτούντες οφείλουν να προσκομίσουν την εκτύπωση της ηλεκτρονικής τους αίτησης στο ίδρυμα υποδοχής τους, μαζί με τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα όσα δήλωσαν.

 854 total views,  2 views today