Σάρωσε τα βραβεία OTA AWARDS ο δήμαρχος της Χάλκης: Ο Φραγκάκης δήμαρχος της τετραετίας!

585

Τα βραβεία της τοπικής αυτοδιοίκησης OTA AWARDS ανέδειξαν και βράβευσαν ως τον Καλύτερο Δήμαρχο της Ελλάδας για την τετραετία 2019 – 2023 τον κ. Φραγκάκη Ευάγγελο – Δήμαρχο Χάλκης.

Ανάμεσα σε 332 Δήμους που διαιρείται η χώρα μας, ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος κατέκτησε την πρωτιά και αναδείχθηκε ως ο καλύτερος Δήμαρχος της Ελλάδας για την τετραετία 2019 – 2023 από μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή αποτελουμενη από 100 μέλη που εκπροσωπούσαν εξίσου τον Ακαδημαϊκό, τον Πολιτικό αλλά και τον Επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας με πολύχρονη εμπειρία αλλά και βαθιά γνώση του αντικειμένου των υποψηφιοτήτων που κλήθηκαν να αξιολογήσουν.

Προεδρος της Κριτικης Επιτροπής ήταν η κ. Ρογκάκου Αλεξάνδρα, Αναπληρώτρια Διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Η λαμπερή τελετή βράβευσης διεξήχθη στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία Υπουργών, Υφυπουργων, Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Ελληνικής Κυβέρνησης όπως και εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα.

Το νησί της Χάλκης έχει μια βροντερή παρουσία και αποδεικνύει καθημερινά ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που ενώνει την διοίκηση με την πολιτική και το κράτος με την κοινωνία.

Το νησί της Χάλκης αποτελεί παράδειγμα για ολόκληρη την χώρα μας και φανερώνει ότι η ακρίτες νησιώτες έχουν ψυχή και σθένος.

Ο Δήμαρχος Χάλκης στον λόγο του κατά την βράβευση ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για την σκληρή καθημερινή δουλειά τους, την οικογένεια του που στηρίζει τα βήματα του και την κοινωνία της Χάλκης που στέκει γενναία, τα καλοκαίρια και τους σκληρούς χειμώνες και υψώνει την ελληνική σημαία μας στην άκρη της πατρίδας μας.

Επιπλέον ο Δήμος Χάλκης βραβεύτηκε με τα παρακάτω βραβεία:

– 1ο βραβείο στην κατηγορία «κοινωνική αλληλεγγύη & συνοχή» για την ενεργειακή κοινότητα Χάλκης «Κάλχιον»,

– 1ο βραβείο στην κατηγορία «Ενέργεια» για το Πράσινο Νησί της Χάλκης,

-1ο βραβείο στην κατηγορία «Βιώσιμη κινητικότητα – Μεταφορές» για την δράση «Electric one».

– 2ο βραβείο στην κατηγορία «Περιβάλλον – Κλιματική αλλαγή» για την Χάλκη.

-1o Gr- Eco Island, 2ο βραβείο στην κατηγορία «Ενέργεια» για την Ενεργειακή Κοινότητα «Κάλχιον».