“Σήμερα κρινόμαστε όλοι, ηγεσία και λαός”

470

Ο κορωναϊός είναι το «τεστ εθνικής ικανότητας» που περνούν υποχρεωτικά σήμερα ηγεσίες και λαοί σε όλη την υφήλιο. Οι ηγεσίες κρίνονται από την ικανότητα τους να κινητοποιήσουν έγκαιρα και να συντονίσουν τους κάθε είδους κρατικούς μηχανισμούς (όχι μόνο υγειονομικούς) όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Στην αποστολή τους συμπεριλαμβάνεται δυστυχώς και η διασφάλιση ότι η εγκληματική αναισθησία απέναντι στις οδηγίες και τους νόμους μεγάλου αριθμού «πολιτών», δεν θα οδηγήσει σε κατάρρευση του συστήματος, χιλιάδες αναίτιους θανάτους και τη χώρα σε γενικότερη κρίση. Η αποστολή αυτή γίνεται όμως επιτακτική προτεραιότητα σε κοινωνίες με διαχρονικά εθνικά χαρακτηριστικά απειθαρχίας, όπως η δική μας.

Έρχεται ένα τεράστιο τσουνάμι που πολλοί ακόμα αρνούνται να αντιληφθούν. Για όποια αξία έχει, όταν με το καλό παρέλθει η τεράστια πολύπλευρη δοκιμασία που έρχεται για όλη την υφήλιο , θα γίνει «ταμείο» : θα μετρήσουμε στάσεις, αποφάσεις και αποτελέσματα και θα συγκριθούμε έτσι μέσα από το πρωτοφανές αυτό παγκόσμιο τεστ εθνικής ικανότητας.

Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι σε τέτοιες στιγμές κάθε κράτος αναμετράται με την ιστορία. Σήμερα κρινόμαστε όλοι, ηγεσία και λαός. Και οφείλουμε να αποδείξουμε τον υγιή πατριωτισμό που πολλές φορές επιδείξαμε στην ιστορία μας και στην παγκόσμια σύγκριση εθνικής αποτελεσματικότητας να βγούμε ψηλά.
#stayhome #staysafe #flattenthecurve #covid19