Σήμερα το debate μεταξύ Μπακογιάννη και Δούκα

124

Οι δύο υποψήφιοι για τον Δήμο της Αθήνας, ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Χάρης Δούκας, θα «κονταροχτυπηθούν» απόψε στο debate που θα διεξαχθεί στις 21:15, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Το αποψινό debate θα μεταδώσουν το ΕΡΤNEWS και η ΕΡΤ1, θα υπάρχει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα και θα έχει διάρκεια 1,5 ώρα. Τον συντονισμό θα κάνει ο Γιώργος Κουβαράς, ενώ τις ερωτήσεις προς τους δύο υποψήφιους δημάρχους θα απευθύνουν ο συντονιστής, η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του ΕRΤNEWS, Λίδα Μπόλα, και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μάκης Προβατάς.

Χθες αποφασίστηκαν οι όροι διεξαγωγής του debate, σε συνάντηση που είχαν τα επιτελεία των δύο υποψηφίων με τα στελέχη του ενημερωτικού τομέα της ΕΡΤ.

Οι δύο υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε 7 θεματικές ενότητες, εκ των οποίων η μία δεν θα έχει προκαθορισμένο θέμα.

Οι ενότητες που θα κληθούν να απαντήσουν οι δύο υποψήφιοι:

Λειτουργία της πόλης
Ασφάλεια
Κλιματική αλλαγή/ανθεκτικότητα
Υποδομές/Ανάπτυξη
Κοινωνική πολιτική
Πολιτισμός
Ελεύθερη ενότητα
Debate: Η διάρκεια των ερωτήσεων – απαντήσεων
Συνολικά 14 θα είναι οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων προς τους δύο μονομάχους, και θα έχουν διάρκεια έως 30’’ έκαστη. Η χρονική διάρκεια κάθε απάντησης θα είναι έως δύο λεπτά ενώ κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα υποβολής μιας συμπληρωματικής ερώτησης (follow up).

Έως 3 ερωτήσεις θα μπορούν να υποβάλουν και οι δύο υποψήφιοι μεταξύ τους. Ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Χάρης Δούκας, θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν έως πέντε παρεμβάσεις, ενάμισι λεπτού η καθεμιά, όποτε το επιλέξουν.

Οι δύο υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μια συνολική τοποθέτηση στο τέλος του debate, χρονικής διάρκειας έως δύο λεπτών.