Τους αξιωματικούς του Λιμεναρχείου Ρόδου που σε χρόνο ρεκόρ κατάφεραν να εξιχνιάσουν το φόνο της 21χρονης Ελένης  Τοπαλουδη συνεχάρη σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός κατά την επίσκεψη του στην υπηρεσία

Τον κ. Σαντορινιό υποδέχθηκαν,  ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Γιάννης Αργυράκης και   ο κεντρικός Λιμενάρχης κ. Σπύρος Τάτης.

«Ήρθα να συγχαρώ  όλα τα στελέχη της υπηρεσίας που κατάφεραν να εξιχνιάσουν γρήγορα αυτό το τραγικό συμβάν , το φόνο, που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Ο επαγγελματισμός που έδειξαν τα στελέχη  και οι προσπάθειες  που έκαναν τις οποίες παρακολουθούσα από κοντά,  για να μπορέσουν να αποδώσουν το αίσθημα δικαίου στην ελληνική κοινωνία και να ελαφρύνουν  λίγο τον πόνο των γονιών της αδικοχαμένης κοπέλας χρειάζονται έπαινο γιατί αποδεικνύουν ότι το Λιμενικό Σώμα  μπορεί να συνεισφέρει στην κοινωνία όχι μόνο δια της  αναπτυξιακής του  συμβολής αλλά και σε τέτοια δύσκολα περιστατικά. Γνωρίζετε  πολύ καλά έχει ταχθεί  και στην αντιμετώπιση του εγκλήματος όπου και αν αυτό υπάρχει. Αυτή η εξιχνίαση αποδεικνύει ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικό και πραγματικά θέλω να τους συγχαρώ», δήλωσε  ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όπως τόνισε ο κ.Σαντορινιός χάρη στις προσπάθειες όλων των στελεχών του Λιμενικού η ελληνική κοινωνία δεν είδε ένα ακόμη έγκλημα να μένει ανεξιχνίαστο.

Σχετικά με ερώτηση αν έχουν ολοκληρωθεί  οι έρευνες για το φόνο της Ελένης Τοπαλούδη ο κ. Σαντορινικός τόνισε :

«Το Λιμενικό Σώμα έχει κάνει όλες τις έρευνες  που έπρεπε για να λυθεί η υπόθεση. Σε συνεργασία με τις αστυνομικές εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές,  πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε για να κλείσουμε όποια πτυχή έχει ανοίξει μέσα από την έρευνα. Οι εντολές μας είναι να μην αφήσουμε τίποτε στο σκοτάδι. Απέδειξαν τα στελέχη ότι μπορούν να το κάνουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Κανονικά εξελίσσεται η τηλεκπαίδευση στα σχολεία της Δωδεκανήσου

Με δεδομένο ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη ο κ. Σαντορινιός δεν επέτρεψε στον Περιφερειακό Διευθυντή  και τον Λιμενάρχη να πάρουν το λόγο. Σε ερώτηση αν υπάρχουν και άλλα στοιχεία που γίνονται η αιτία να μην κλείσει ο φάκελος ο κ. Σαντορινιός δήλωσε:

«Αυτά τα εξετάσαμε στη συνάντηση . Νομίζω ότι πρέπει να διερευνηθεί και το τελευταίο στοιχείο που έχουμε στα χέρια μας»

Ο  κ. Σαντορινιός αναφέρθηκε και στη συνεργασία με την ΕΛΑΣ και το  υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την εξιχνίαση πολλών υποθέσεων για το καλό της κοινωνίας και των πολιτών.

«Η συνεργασία του Λιμενικού Σώματος  και της ΕΛΑΣ είναι συνεχής. Έχουμε πάρα πολλές υποθέσεις στις οποίες δρούμε από κοινού.Να υπενθυμίσω ότι και χθες είχαμε άλλη μια σημαντική επιτυχία  σε ότι αφορά τη δίωξη κατά των ναρκωτικών στην Κρήτη.  Εκεί βρέθηκαν έξι τόνοι κατεργασμένης κάναβης και χιλιάδες  χάπια. Μόνο μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να έχουμε επιτυχίες. Νομίζω ότι αυτό το έχουμε καταφέρει. Τα δύο υπουργεία συνεργάζονται και προκύπτουν καλά αποτελέσματα για την ελληνική κοινωνία.Φανταστείτε τι κακό θα συνέβαινε  αν τα ναρκωτικά  αυτά είχαν διοχετευθεί στην Ευρώπη», είπε ο κ. Σαντορινιός .

 314 total views,  2 views today