Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να παραιτηθεί δήλωσε στον Sky με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις και το θέμα των υποκλοπών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.
«Έχουν φθάσει στο σημείο να παρακολουθούν πολιτικούς και δημοσιογράφους. Αυτό είναι ευθεία προσβολή προς τις δημοκρατικές αρχές του τόπου μας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και την παραίτηση», δήλωσε ο κ. Σαντορινιός.
Σε ερώτηση αν η υπόθεση αυτή οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ο κ. Σαντορινιός τόνισε:
«Θα έπρεπε αν είχαν το στοιχειώδες δημοκρατικό συναίσθημα να προχωρήσουν σε εκλογές»
Όσο για την ΕΥΠ ο κ. Σαντορινιός είπε όπως η υπηρεσία δεν μπορεί να υπάγεται στο πρωθυπουργικό γραφείο.
«Επί δεκατετίες η συγκεκριμένη υπηρεσία ήταν υπό την ευθύνη των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Δημοσίας Τάξεως.Εκεί ανήκει ουσιαστικά. Η εθνική ασφάλεια και τα ζητήματα μείζονος σημασία ανήκουν εκεί. Μια τόσο κρίσιμη υπηρεσία δεν μπορεί να είναι υπό την ευθύνη του πρωθυπουργού» , τόνισε.
Όσο για το τι θα ζητήσει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαντορινιός τόνισε :
«Μπορεί να ανοίγει νωρίτερα η Βουλή αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να απενεργοποιήσει τη βόμβα των υποκλοπών . Ζητάμε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και να προχωρήσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».
Να περάσουμε σε λύσεις για τα προβλήματα του νοσοκομείου!
Ο κ. Σαντορινιός αναφέρθηκε και στην ανάληψη των καθηκόντων του νέου διοικητή στο νοσοκομείο της Ρόδου. Τόνισε πως θα πρέπει να αντιληφθεί πως το ΓΝΡ εξυπηρετεί πάρα πολλά νησιά και τους επισκέπτες και κατοίκους της Ρόδου.
«Έχει τεράστια υποχρέωση και πρέπει να δώσει άμεσα λύσεις στα προβλήματα του νοσοκομείου με προσλήψεις έστω και επικουρικού προσωπικού στις κρίσιμες ειδικότητες. Στην ουσία το ΓΝΡ δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Να σταματήσουμε τα παιχνίδια της επικοινωνίας και να περάσουμε σε λύσεις», δήλωσε ο κ. Σαντορινιός