Σε γραπτή δήλωσή του για το Νοσοκομείο Καλύμνου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, μετά το περιστατικό με τη δωροδοκία ιατρού, ζητά να διαλευκανθούν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση οι καταγγελίες και να ενισχυθεί περαιτέρω η σημαντική λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαντορινιός τονίζει:

«Η σημερινή επικαιρότητα βρίθει δημοσιευμάτων σχετικά με σοβαρή, εν εξελίξει, έρευνα του Α.Τ Καλύμνου για καταγγελία περιστατικού χρηματισμού γιατρού του Νοσοκομείου. Υπό αυτό το πρίσμα, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί τον βασικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους. Τα ελληνικά Νοσοκομεία με το υψηλού επιπέδου και ήθους ιατρικό προσωπικό τους, έχουν διασώσει το ΕΣΥ από πολλές νεοφιλελεύθερες προσπάθειες κατάλυσής του.

Η διαφθορά, η δωροδοκία και η ασέβεια προς τους ασθενείς και το λειτούργημα του ιατρού, δεν έχουν θέση ούτε στην Κάλυμνο, ούτε πουθενά. Η Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της οφείλουν να επαγρυπνούν σε κάθε περίπτωση ή υποψία σπίλωσης του αγαθού της Δημόσιας Υγείας.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αμαυρώσει την προσφορά του Νοσοκομείου Καλύμνου και του λοιπού προσωπικού που εργάζεται σε αυτό, ούτε να γίνει αφορμή για την υποβάθμιση του ρόλου του.

Ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές την άμεση και πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού δωροδοκίας και περιμένουμε από το Υπουργείο Υγείας την χωρίς καθυστέρηση στήριξη του Νοσοκομείου με τις απαραίτητες ειδικότητες και προσωπικό για την ενίσχυση Ιατρείων και Κλινικών πρώτης γραμμής και την επίλυση σοβαρών διαδικαστικών ζητημάτων που καθυστερούν τους εμβολιασμούς των πολιτών της Καλύμνου.

Τέλος, ζητάμε τον άμεσο διορισμό Διοικητή στο Βουβάλειο Νοσοκομείο, αφού εδώ αρκετό διάστημα, εν μέσω πανδημίας και ενός δεύτερου καθολικού lock down που βιώνει το νησί, λειτουργεί υπό το καθεστώς προσωρινής Διοίκησης, με ανάθεση προσωρινών καθηκόντων στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου».​

 392 total views,  2 views today